PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   rad računala u hladnoj i(li) vlažnijoj prostoriji (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128888)

neverall 03.12.2008. 13:47

rad računala u hladnoj i(li) vlažnijoj prostoriji

sad, hladna je ,to je sigurno,jer je ne grijem ni u decembru..negdje oko 10 stupnjeva.danas je sunčano pa ima možda i 18.....što kad temperatura padne na oko 7+ preko noći..?? bojim se i vlage zbog pada temperature ,ako je vlaga posljedica pada temperature?..da li to smeta mašini ili baš suprotno.ne bi znao izmjeriti da li se ili ne stvara vlaga u tako relativno hladnom prostoru....pa molim .zna mi netko nešto reći o tome? pozdrav s Jadrana!!! računalo uglavnom radi non stop..pali se i gasi jednom dnevno...da li da budem zabrinut??

RAMONES 07.12.2008. 09:06

sto se tice temperature nemoj bit zabrinut,al ako je bas previse vlage onda ne znam,stavi poklopac od kucista da ti ne moze ulazit vlaga lol

greg SE 07.12.2008. 10:02

Hladnoca je nebitna osim ako ne stoji duze ugasen na niskoj temperaturi, neki diskovi nece da se zavrte ako im je prehladno. Nisam jednom isao na krov fenom grijat neki od APova koji je riknio pa bio ugasen duze od par sati na ispod nule :D
A vlaga....ne bi smjelo biti problema iako ja u te kante znam ubaciti ona silikonska zrnca sto vlagu kupe, ono sto s cipelama dolazi. Kod mojih kanti nisam nikada primjetio da je vrecica nesto pokupila no znam lika koji je imao problema s tavanskom kantom, stalno mu se vlaga kondenzirala na ramu i pravila probleme. Mislim da je isto rjesio tim granulatom. Ali to je usamljen slucaj

BrusJr 07.12.2008. 12:39

Potpisujem, treba paziti na vlagu, hladnoća i nije neki problem.

neverall 09.12.2008. 23:11

hvala......čime da izmjerim kolika je vlaga u prostoriji...koje su dopuštene vrijednosti:)

BrusJr 09.12.2008. 23:19

Pretpostavljam da postoji nega glatka površina u toj prostoriji, kad sumanjš da bi mogla biti vlaga (kišno vrijeme) prođi prstom po površini, ako je orošena i vlažna ni dobro, ako nije, nema straha.
Što se aparature mjerenja vlažnosti tiče, imaš one mjerne satove zajedno sa vremenskim satom za zid (vidio u Metrou), nije skupo a može pomoći, a za točne vrijednosti od do, to nažalost ne znam :( , mislim da je do 65% ok.

neverall 09.12.2008. 23:31

pozdrav rijeci i odličnoj ideji :)

BrusJr 09.12.2008. 23:37

Isprika na OT:
A čuj, bolje i to nego da ti kažem da ideš od dućana do dućana tražeći mjerne istrumente za vlažnost koji mjere točno u decimalu, a zatrebat će ti možda nekoliko puta na godinu ako i toliko, a i obzirom na gužvu po Rijeci. Ovako ako slučajno u ovo blagdansko vrijeme ti pogled padne na zidne satove koji imaju neke dodatne satiće na sebi a još da su i povoljni (cca 50 kn) vjerojatno sreći neće biti kraja :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:57.