|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Problem s Internetom
Pozdrav ! Imam problema s ADSL konekcijom. ISP mi je T-Com i problem se počeo događati iznenada i nedavno (prije 3-4 dana). Imam D-Link 684T i do sada nisam imao nikakvih problema. Znači počelo je prije 3 dana, i to sasvim iznenada ( nisam radio nekakav upgrade na PC-u, niti nove drivere, nisam ništa mjenjao niti prčkao po networking opcijama ili nešto slično). Uglavnom, svako malo mi se konekcija dissconecta(prvo je to bilo svaka 3-4 sata, ili potpuno nasumično, sad sve češće, svakih recimo 4-5 minuta, a onda opet nasumično itd. itd.). Ali taj dissconect kad se dogodi, dogodi se i odmah reconnect, znači ako me dissconecta kao sad npr. nasumično (a evo sad je i počelo po 5-6 puta za redom) odmah nakon par sekundi opet mogu koristiti net. Kad se dogodi dissconect onda dobijem u desnom uglu ovu sličicu : http://img101.imageshack.us/my.php?image=erroryt3.jpg Inače, ne koristim WLAN nego se spajam žičnim putem. Zanima me jeli to do t-coma ili do mene, kako to mogu testirati, i ako je do mene gdje i kako da riješim problem. Puno hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
AKo ti se pokaže ona sličica koju si postao - onda je problem do tebe, odnosno kompa. Provjeri konektore od mrežne, kabel koji ti ide od kompa do modema itd. Ili je fizički kabel otišao, ili ti nešto ne štima s mrežnom karticom koja je pretpostavljam integrirana na matičnu ploču. U krajnjem slučaju - zamjeni i kabel i mrežnu karticu (kupiš novu za 50-100 kn), nešto od toga dvoje je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Evo gledam u device manageru nigdje nemogu naci takvu karticu.. mozda krivo gledam, kako da provjerim jel imam mreznu karticu(osim hardwerskog puta otvaranja kućišta)? Iako sam 80% siguran da je nemam. U Everestu mi piše : Mrežni adapter NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport - jel to mrezna kartica? Kabel je druga opcija kazes? Pričamo onda o onom UTP žutom kabelu koji ide u LAN 1 utor jelda? Hvala! Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 17.10.2008. u 11:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Možda se samo malo zblesala pa joj reinstaliraj driver. Da, taj kabl spaja tvoju mrežnu sa D-Link 684T i malo promrdaj konektore, isključi - uključi., možda se negdje nahvatalo prašine ili prljavštine pa dolazi do povremenog gubitka kontakta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ok, probat cu ali stvar je u tome sto za razliku od jucer, dissconect/recconect i pojavljivanje onog malog boxa u doljnjem desnom kutu mi se danas dogodilo mozda 2 puta, maximalno 3... tko tu koga sada?... I da, da umjesto reinstalla drivera za mreznu karticu, nabavim novije? (ovi su iz 2004-godine prema device manageru), i koliko je to sigurno jer imam losa iskustva s time (ako bi mi vi mogli naci tocan driver, jer sam zadnji put zeznuo kad sam skinuo krivi, tocno ime je Mrežni adapter NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport) - Driver Genius program mi je izbacio samo par drivera za matičnu ploču ali niti jedan se ne odnosi specifično za mreznu karticu. hvala. Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 17.10.2008. u 22:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ok sutra cu vec kupiti isto ovakav UTP. Evo detaljno o matičnoj : maticna : http://img528.imageshack.us/my.php?image=maticnalg8.jpg mrezna kartica : http://img185.imageshack.us/my.php?image=mreznanf1.jpg Ako trebate jos informacija, samo recite. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Jel ovo tvoja matična ? Dobro prouči !! I ovdje !! Ako je onda ovdje skini ""NForce chipset Driver for Windows 2K/XP"" .., Revision 6.66.., datoteka ti se zove --NF4w2k666E.zip-- ! To ti je kompletni chipset driver u sklopu kojega se nalazi i driver za mrežnu, ne moraš sve instalirati nego pokreneš instalaciju i odabereš šta želiš apdejtati. U tvojem slučaju Network Controller. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Napravio sam update drivera, te zamjenio UTP CAT 5 kabel. Samo me jedna stvar muci, ovaj stari UTP CAT 5 kabel (zuti) nije imao ovaj dio koji je zaokruzen crvenom bojom. http://img115.imageshack.us/my.php?i...xxxp3rnos9.jpg Sad sam kupio novi i ima taj svojevrsni "produzetak" i malčice teze je usao u D-Link router ali zasad sve radi ok. Zanima me jel postoji nekakva razlika izmedju tog mog starog CAT-a(bez ovog produzetka zaokruzenog crvenim krugom) i ovog novog s tim produzetkom (znaci kao ovaj na slici)? Da mi nebi nešto još grunulo ![]() hvala Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 18.10.2008. u 10:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Premium
|
Sorry, ovo je sada moje pitanje, išao sam editirati da ne radim double post. Citiraj:
Evo jos jednom se u 11:41 pojavlio u doljenjem desnom kutu (i nakon promjene UTP kabla i drivera) onaj prozorcic "Network cable is unplugged" ali nisam siguran jesam li uopce bio dissconectan... Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 18.10.2008. u 11:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ok, stvar je u tome sto mi se eto u 11 i 41 pojavio onaj dole prozorcic "Network cable is unplugged" ali to se tako brzo dogodi i ode da nisam siguran jel se uopce dissconect dogodi. Išao sam na korisničke stranice T-coma, i gledam upravo svoj ispis spajanja ali sve je nekako konfuzno napisano pošto piše da sam se spojio u 18.10 00:31:23 a stop mi piše 18.10 10:31:53 , ali ja sam PC upalio tek negdje oko 9 i 30 jutros a dissconect koliko ja znam se nije dogodio u 10:31. Tko tu koga sada... :? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa niš čudnog ako ti je modem u router modu, onda se on sam spaja i odspaja, bez obzira komp upaljen ili ne. Idealna situacija - radi diskonekt svakih 24h (jer tako uvijetuje ISP) mijenja IP adresu i sam se konekta nakon toga. E sad, ako ti je u bridge modu (nekako sumnjam) onda je to čudno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Nije u bridge modu, nego u ruter modu znaci stalno je "online". E sad, kako da mi skuzimo jel se on uopce dissconecta posto se sve odvija tako brzo... samo izbije taj (sad vec totalno nasumicno, i rijetko) prozorcic dole desno, ali niti ne osjetim dissconect, cak mi se ne iskljuci niti MSN... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nabavi/kupi neku PCI mrežnu karticu, ubodi u komp i spoji utp kabel na nju. Ako ne šljaka, problem je u kabelu (cca 3kn/m). Ako šljaka, problem je u integriranoj mrežnoj - probaj update drivera.
![]() |
#20 |
Premium
|
Sve isprobano osim nove mrezne kartice, plz procitaj prosle postove ako vec pises odgovor ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|