|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
9800 - temperatura
pozz ljudi, 9800 se grije nenormalno...negdje oko 2 tjedna je tolko bila vruca da mi je soba po plastici smrdila...a grijanje mi postalo suvisno ![]() Ventilator sad uredno radi ali opet se grije jako. Danas sam joj spustio taktove na minimum da se ne sprzi. Pitanje je, sa cim da izmjerim temperaturu graficke? ati 9800 pro r 350
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Downlodaj ati tool i prek njega prati tempreraturu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
9800pro nema senzor...ako se dobro sjećam ![]() kako izmjeriti..prstom..stavi prst na memoriju grafe i procjeni dali je vruća ![]() uzmi VF700 i to je to..tako se meni moja bivša 9800pro ubijala kada sam oblivion igrao..resetirala mi je komp itd.. kupio sam vf700 stavio i to je to ![]() lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
r350 nema senzor. a stock cooler na njoj je banana ![]() ![]() temperaturu mjeris prstom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
a kvragu...ne zelim trosit novce na hladnjake. vruca je na dodir, mogao bih jaje na oko bacit kakva je to graficka? usto sto ima i lose hladenje, onda jos i nema senzor. nema teorije da stavim lipu na nju a kamo hladnjak od 100 kn. ak je sudeno da izgori, nek gori. fala decki! ![]() jel postoji kakva sansa da ubrzam hladnjak? na 220 v da ga skopcam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ako ima onaj malecki aluminijski cooler... nemoras davat nista kuna za cooler, ako imas neki stari cooler od necega doma, modificiraj ga i namontiraj gore... a sto se tice kakva je to grafa, nekada je bila jako opaka i kostala pun klinac para, samo su to bila stara vremena ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Kupi u linksu/vemilu hladnjake za memoriju za nekih max 20kn,pa njih namontiraj i neki 80x80 vent da puše i riješio si problem, i da kao što dečki vele promijeni pastu! Uf ta kartica je bila zakon, tolko je bila dobra da se još dan danas ljepo može igrat na njoj, nemoj da ti izgori bezveze! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() samo bih napomenuo da mi na jezgri stoji R360 I to sam morao tek danas saznati nakon sto sam joj sjebao jezgru dok sam mjenjao pastu...tak mi je zao |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Pa kak si to uspio... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
prošla su ta vremena, kad kupiš high end grafu pa si miran, al doslovce miran nekih 4 god (tolko je meni trajala 9600xt, da sam imo 9800 pro/xt, ne bi ju ni danas mijenjo). good old days... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
a et...radila je odlicno makar se grijala al ne, ja sam morao ici zamjeniti pastu naime u cem je bio problem one kopce sto drze hladnjak su se malo zapekle i kak sam sve to cupao ![]() ![]() Ona radi sad ali baca artifakte il kak vec se to kaze svakih 5-6 sekundi po atitollu 1 artif. i grije se vec u startu nakon 15 sekundi ona je pecena. neznam koji je vrag da se grije tolkom brzinom. kao da sam vatru zapalio. ispod jel ![]() otic cu sutra uzet drugu ali zao mi ove jer je dost rijetka, r360 jezgra |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Samo da velim,nevezano uz grafičke već uz ventilatore na njima, isto vrijedi i za one na procu, kad vent cvika znači zaletava se ili ne vrti, prvo ga treba očistiti i onda skinuti onu zaštitnu naljepnicu i uzeti štapić za uši i iz mamine kuhinje ulje, nije važno koje(suncokretovo,biljno...) i malo natopiti vatu i to isjediti na rotor i par puta ju zavrtiti na suho.Nakon toga spojiti na struju i malo ga pustiti da radi.Pa opet dodati ulja i VRATITI onu zaštitnu naljepnicu.WD40 nije dobar jer se isušuje,provjereno,a to će vam i reći svaki mehaničar ili neko strojarske struke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
a što se wd-a tiće, pošprico sam jednom svoju 9600xt staru time, i nije baš dobro prošlo. osim što mi je soba smrdila po wd-u nekolko dana, počela se grafa nenormalno grijat. naravno, prije toga sam počistio sve, i stavio novu pastu, tako da očito wd nije za to dobar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ja sam jedino imao trenutno dostupno ulje za kuhanje,a sad može i neko drugo,samo nemoj grafitnu mast.Ali mislim da postoji jedno ulje specijalno za ležajeve, nisam se previše time zamarao kad je s ovim radilo.I još uvijek radi,e da ulje je bilo zvjezdino... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
kad neide onda bas neide...danas isao kupiti novu AGP graficku ali nema ih. opce vise ne nabavljaju agp neg pci-e. e nemres vjerovat u dva shopa u gradu i u niti jednom nista, cak niti ne narucju vise agp. eee... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
a kaj je onda ovo?znam da nije 9800 ali... a i možeš naletiti na neku na forumu samo moraš biti brz,meni stalno bježe 9600,mada sam jedanput bio prvi i rezervirao jer sam prvi vidio post,a je frajer dao prednost onome kaj je uzeo sve,znam da je ovo malo OT i da ima tema za to ali.... našao sam još,možeš birati,ja bi na tvome mjestu HD2600PRO ili XT Zadnje izmijenjeno od: tpint10. 26.08.2008. u 14:58. Razlog: našao sam još toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ponovio sam se malo hehe Uzeo vako -ASRock P4I65G -1GB ram+512 starih -smartbox 500W -ASUS AH 3650 hdmi agp silent(dost rijetka) procesros osto celeron 2400 te komp je sporji neg sto je bio jebga
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
jebiga, dode m ida sve posutam u tri pizde materine moj sig sve govori ![]() ![]() graficku platio 650.00 kn. i nakon 2000 kn i dalje imam staru kramu, jebemti zivot
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pa nemojte mi reci da nitko ne zna kak da povecam fan speed na toj grafi! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas