|
![]() |
#1 |
Mrzitelj HR ISP-ova
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Imam D-Link G684T koji sam kupio na preporuku t-comovog tehničara jer mi je veza non stop pucala. Sa firmwareom koji je došao sa ruterom je veza pucala, tehničar je stavio T-COMOV FIRMWARE i s tim ne želi otvarati stranice osim par... sad sam skinuo firmware za moj ruter ( pod najnoviji) s ovog posta Sad se uopće ne želi otvoriti sučelje od rutera!!!! Kaj da napravim? Pomozite, molim vas!
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Na preporuku u smislu službeno, ili na preporuku čovjek se našao u blizini pa bubnuo? Mislim, možeš njega ugnjaviti za to ili ne? Otvaranje sučelja ti možda ne ide ako ti tvoja IP adresa od računala nije u istoj domeni kao i router, odnosno ako je IP od routera 192.168.1.1, probaj comp staviti na 192.168.1.2. A neotvaranje stracnica - ako imaš slučajno nvidia firewall (a to ne znamo jel nisi naveo konfu, jel) skini ga, jer mi to liči na probleme s firewallom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Mrzitelj HR ISP-ova
|
Tip mi je službeno stavio firmware... IP je ručno podešena dakle trebalo je raditi... Što se tiće konfe, imam nvidija grafiku ali kako to da sa kasdom sve najnormalnije radi a sa d-linkom koji ima NJIHOV FIRMWARE ne!? EDIT: ...samo da napomenem, sad je u ruteru firmware sa onog posta koji sam naveo i s tim su problemi neotvaranja sučelja...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
IP bas nebi trebalo rucno podesavati jer si router to sam dodijeli. default je 192.168.1.1, sa najnovijim firmverom user i pass je "admin". i sam sam imao problem nakon stavljanja najnovijeg firmvera, kod mene je bila situacija da je na momente otvarao sucelje i zablokirao. ja sma ga nakon toga iskljucio iz struje pa ponovo ukljucio, kad dobije IP (pricekas par minuta) odmah kreni u sucelje ulogiraj se, skokni odmah na "tools" pa "system" zatim "save and reboot". ako zabokira, ponovi postupak. kad sam napokon to uspio, radio je bez beda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ovo što si naveo upućuje samo na jedan zaključak, a to je da je frimvare u kujcu. Blago rečeno. A ako ti je lik to službeno upucao gurni njemu nek se on hebe s time ili nek donese novi modem. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Još jedan detalj. U postavkama routera i na računalima uneseni DNS - ovi T-Come? Pitam jer ljudi neznaju ili neće prčkati po uređaju a onda se čude. Već xyz puta rečeno, detaljna manualna konfiguracija i "stvar" mora raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mrzitelj HR ISP-ova
|
![]() DNS-ovi su isto manualno napisani.... Nisam baš taklav n00b, ali mi nije jasno zakej me net toliko mrzi ![]()
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ako si podesio mrežu manualno po preporukama, resetirao router poslje promjene firmware - a i nemožeš otvoriti sučelje routera kroz web, jesi li siguran da nisi pokupio kojeg nametnika?. Kako radi PPPoE Dial-Up sa računala?. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mrzitelj HR ISP-ova
|
Postavljanje enkripcije: -->
![]() Port forward D-link ima zanimljivo rješen portforward. Naime nudi recimo da odaberete neku igru s popisa za koji on već u sebi portove za forward. Naravno vi portove možete dodavati i ručno. ![]() ![]() ![]() MANUAL (9.5 MB): http://nikky.110mb.com/files/dlink/D..._en_Manual.pdf DSL-G684T Kratke upute za uporabu HR (1,7 Mb) Kratke upute za uporabu ENG (3 Mb) Full manual (9,5 Mb) Upute za postavljanje firmware-a DSL-G684T_Firmware_HR_IPTV (2,7 Mb) (DLinkEU-A_DSL-G684T_singleimage_kernel_fs_V3.00B01T01.HR-A.20061110) IP adresa routera: 192.168.1.1 Username: admin Password: 0000 Original firmware (DSL-G684T_fw_reva_300B01T02EUA20060717) IP adresa routera: 192.168.1.1 Username: admin Password: admin Nova verzija firmware to sam skinuo i neće raditi ruter od tada (DSL-G684T_fw_reva_302B01T02EUA20070413) IP adresa routera: 192.168.1.1 Username: admin Password: admin Evo to vam je moj problem. Upucao sam taj firmware i uopće mi se ne želi pojaviti njegovo sučelje!!! D-LINK G684T
Postavljanje enkripcije: ![]() Port forward D-link ima zanimljivo rješen portforward. Naime nudi recimo da odaberete neku igru s popisa za koji on već u sebi portove za forward. Naravno vi portove možete dodavati i ručno. ![]() ![]() ![]() MANUAL (9.5 MB): http://nikky.110mb.com/files/dlink/D..._en_Manual.pdf DSL-G684T Kratke upute za uporabu HR (1,7 Mb) Kratke upute za uporabu ENG (3 Mb) Full manual (9,5 Mb) Upute za postavljanje firmware-a DSL-G684T_Firmware_HR_IPTV (2,7 Mb) (DLinkEU-A_DSL-G684T_singleimage_kernel_fs_V3.00B01T01.HR-A.20061110) IP adresa routera: 192.168.1.1 Username: admin Password: 0000 Original firmware (DSL-G684T_fw_reva_300B01T02EUA20060717) IP adresa routera: 192.168.1.1 Username: admin Password: admin Nova verzija firmware to sam skinuo i neće raditi ruter od tada (DSL-G684T_fw_reva_302B01T02EUA20070413) IP adresa routera: 192.168.1.1 Username: admin Password: admin Evo to vam je moj problem. Upucao sam taj firmware i uopće mi se ne želi pojaviti njegovo sučelje!!!
![]() |
#10 | |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Vjerojatno je nesto poslo po krivu dok si updateao firmware... Probaj napraviti manual reset... Znaci stisnes onaj gubić "Reset" sa zadnje strane routera na sljedeci nacin: "To manually reset, depress button with the power on for at least seven seconds" Također, moguće je da se desila greška dok si skidao tu verziju firmwarea pa prije sljedeceg pokušaja probaj ponovno skinuti...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Mrzitelj HR ISP-ova
|
Restartao sam... ništa se ne događa... Uopće ne razumijem zašto ( kad pospajam svo kablovinje) se ne želi otvoriti sučelje ( naravno 192.168.1.1 upišem...). Nit me ne traži da upišem user i pass samo upišem to u browser i waiting i waiting i waiting.....
![]() |
#12 |
Mrzitelj HR ISP-ova
|
Ljudi, jel moguće da sam si nepovratno zje*** ruter s tim firmwareom??
![]() |
#13 |
Moderator
|
Samo da napomenem. Na gornjem linku je kopija sa D-Link ovog servera. Ista stvar se nalazi de server:http://www.dlink.de/?go=jN7uAYLx/oIJ...GIty3dRp1GdNA= ch server:http://www.dlink.ch/?go=jN7uAYLx/oIJ...GIty3dRp1GdNA= Nažalost, po opisanom izgleda da postupak flesh - anja sa novim firmware - om nije prošao ok. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.09.2007. u 00:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
dlink ima vise revizija pojedinog uredjaja (konkretno za DI-524 znam da ima najmanje 3) i ima firmware za svaku od tih revizija (razlika je u PCB-u, komponentama, chipu) i ako stavis firmware od druge revizije postoji velika mogucnost da si zeznuo uredjaj... EDIT: iako po siframa firmware-a izgleda da se radi o istoj reviziji hardwera, samo druga verzija firmware-a (3.00 i 3.02), tako da je izgleda ipak problem u samom flash-anju EDIT2: jos samo ne kuzim zasto si dozvolio da ti stavljaju T-comov firmware ako si sam kupio uredjaj, ako sam dobro shvatio na slobodnom trzistu? Ako ti je pucala veza, ili ga nisi dobro iskonfigurirao ili je sam uredjaj problematican i trebao si ga reklamirati...
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
trebas ga softverski restartati ej. ja isto nisam mogao uci u izbornik, tj. jesam ali mi je u vecini pokusaja negdje zapelo ili je samo stajalo na pokusaju otvaranja "192.168.1.1". dok jednom nisam uspio doci do "save and restart" tipke. koliko sam shvatio, izgleda da se softverskim restartom, kojega se u ovom slucaju tesko domoci dovrsava postupak nadogradnje firmvera.... probaj kroz vise browsera, najbolje IE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako ga nemoze pingat, nemoze doci ni do browsera. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Zapravo po prethodnim postovima @Dikobraz - a nije naveo da ga je probao "pingat" (Command Prompt - ping 192.168.1.1). Evo još preporuka: - flash - anje i konfiguriranje routera raditi sa IE browserom - Obrisati browser cache (Tools - Internet Options - General - Delete Files) - Obavezno konfigurirati parametre mrežne sa fiksnim IP a u konkretnom slučaju: IP: 192.168.1.100 Subnet: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 Procedura resetiranja routera: - iskljućiti sve kabele osim napajanja i lan kabela prema računalu sa kojeg se radi konfiguriranje - isključiti kabel napajanja - pritisnuti reset botun i držati (kroz onu rupicu) - vratiti napajanje i još držati reset botun 30 sek. a potom pustiti Ova procedura se ponešto razlikuje od one navedene u manualu, a dobivena je sa drugih foruma i nekim slučajevima rješava stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Mrzitelj HR ISP-ova
|
Hvala ljudi.... Večeras ću probati, držite mi fige!
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
kolega jesi uspio evo sad sam i ja napravio istu stvar zamisli kad ubacim ovaj novi fw DLinkEU-A_DSL-G684T_singleimage_kernel_fs_V3.02B01T02.EU-A.20070413 nece da mi radi jednostavno mi cim se digne za par sekundi zablokira mreza srecom sam imao stari fw od t coma pa sam ga uspio ubacit sad je sve ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Da ne otvaram novu temu..... Zanima me jel D-LINK DSL-G684T nekaj vrijedi.....tražim neki noob-proof modem-ruter koji bi radio 24/7 i koji previše ne za*****.....znači da se stave postavke i to je to.... Može savjet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
nema pucanja veze kao sto neki se zale podesava se jednostavno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Ajd nek mi netko pomogne kako rijesit ovaj slucaj ? HVALA! Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Na spominjanom linku je origigi D-Link fw i to je posljednja verzija za ovaj uređaj. Evo i ftp fw link istog. Pogledaj ovaj thread (post 4. i 5.) o procedurama "spašavanja" D-Link uređaja, nezaboravi primjeniti odgovarajući fw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Nasao sam rijesenje , s" DSL-G604T-DarkWolf_V3.00B03" FW om dodatno modificiranim za FW DSL-G684T.... Ako ima netko problema nek mi se javi rado cu mu pomoci ,jer ja sam vec htio bacit MODEM u smece i po raznim Forumima i pokusima dosao sam do RIJEŠENJA moj modem radi kao i prije i RESET tipka sve sam vratio u normalu! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|