View Single Post
Staro 08.04.2008., 09:06   #622
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Ne ljulja se HDD sam od sebe kad nije pričvršćen. Ako si ikada imao HDD na stolu (dok si nešta prebacivao ili slično, u ladici možda), sam vidiš da on ne ide nigdje, a kamoli da bi se on od rotacije glave vrtil po kučištu.

HDD je učvršćen da slučajno ne bi (zbog korisnika najčešće) lupio u nešta, jer je osjetljiv na udarce. IMHO...

hmm da. to je istina. no, upravo jer je na stolu, isto je kao da je fizicki ucvrscen za kuciste (ipak je hard onak, tezak dio elektronike pa mu ona i neda da se pomice). i ta tvoja konstatacija nekako ne stoji. ako je toliko osjetljiv na udarce, upravo bi ga onda odavna trebalo ucvrstiti na neki drugi nacin.

no, pitah to upravo zato jer se vjesanjem omogucava glavi da dobiva sitne kontra udarce. cvrsto ucvrscivanje glavi pomaze da se tocno pomice kamo treba i koliko treba. i ta cvrstoca koju hard dobije kad ga userafimo, je recimo to tako, neki granicnik po kojem se glava ravna u svom radu. znaci, ucvrscivanje koristi da koci i da ne ode previse simo tamo.no vjesanjem, glava vise nema kocnicu, tj svoj visak snage pri naglim pokretima ce lako prenjeti na viseci okvir, pa se ljuljati sve jace i jace. naravno, nece iskociti van iz kucista, no kako je hard osjetljiv, mozda je to taman dovoljno za defekt...no, mozda samo fantaziram (vjerojatno )...nekako brijem da je upravo dobro ucvrscen hard osnova za dobar rad glave harda zbog njene brzine i naglih pokreta. ovako, labav hard, zvuci kao super nacin da razmrdas glavu harda.

mozda je najbolje to objasniti ovako. uzmes hard u ruku, i dok radi pomices ga lijevo desno.kao da se ljulja.znaci, nema udaraca, ali nema ni cvrste osnove. hoce li glavi to smetati pa se mogu pretpostaviti greske pri citanju podataka, ili je hard predviden da stoji cvrsto userafljen da se izbjegnu kontra pomaci>> hard lijevo glava desno.

ma ovo def nije tema ovog topica, sry, no fakat me zainteresiralo to vjesanje harda. imam neke lude ideje u svezi vjesanja harda, no zanima me dali bi se vjesanjem mogao hard shebati.sry na ot topica