View Single Post
Staro 25.03.2008., 22:32   #10
Zvonimir_s
Premium
Moj komp

Zvonimir_s's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
pa, a da ili maknes dhcp na tom serveru i stavis mu neki fiksni ip, tipa 192.168.0.2 ili si u dlinku dhcp stavis da po mac adresama dodijeljuje ip adrese...i problem rjesen...onda neces morati niti portforvarding raditi...iako, cuno mi je da ti na serveru ne javlja da je doslo do ip koflikta, i da si je uopce uzeo taj ip(ako je ukljuceno da automatski komp uzima ip)
krivo si razumio...
ovako..kad se stavi neko racunalo da se spaja na internet preko PPoE konekcije (il kak se to vec zove)...a da se druga racunala spajaju preko njega na internet (u toj opciju nema problema o kojem pisem s pocetka) ..tada to racunalo automatski postavlja da ima IP 192.168.0.1 ..i spoji se na internet...sto znaci da ga router vidi...ali ga ne prikazuje pod LAN CLIENTS...te ga ostala racunala ne vide u mrezi i ne mogu se spojiti na njega..odnosno na internet ..i s tim racunalom ne mogu pristupiti meniu routera..odnosno nakon upisivanja 192.168.1.1 nista se ne dogadja...

ako nakon toga promjenim rucno IP racunala u neki 192.168.1.X i kroz sve moguce i nemoguce kombinacije postavki drugih racunala....OPET se ostala racunala NE spajaju na internet...iako se sad to racunalo nalazi u opcijama Routera i ostala ga racunala vide u mrezi...

anyway...problem je rijesen djelomicno editiranjem datoteke c:\windows\sistem32\drivers\etc\host
te stavljanjem u njega IP servera i domene
npr
192.168.1.2 nekadomena.net

problem se javlja kad se ucitava bilo sto iz drugog foldera..odnosno ako se stavi www.nekadomena.net ...i taj WWW stvara probleme..

sad mi stari javlja da je uspio to rijesiti da je registrirao domenu bez toga WWW i sve radi....no nisam isprobao od doma...pa ne bih znao reci...

anyway..ovo je klasican problem kod kucnog servera i cudno mi je da toga nema vise na internetu
Zvonimir_s je offline   Reply With Quote