View Single Post
Staro 12.08.2007., 07:21   #8
q-man
Daedra worshipper
Moj komp

q-man's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
prvo, ispravak netočnih navoda. matična nije gigabyte, nego abit at832x, napajanje nije fortron, nego k-mex atx12v ver2.0. dečki u ghspotu vž su rekli da je dobro kao i fortron, pa sam se smotao malo. sorry.

jučer kad sam došao kući, nisam mogao ni kresnuti konfu. nemam pojma kako to jer ... mogao sam prije nego sam se jučer pojavio na ovom ZAKON forumu. ne želi paliti, stisnem power gumb i upali tek toliko da se fanovi zavrte i da izlista dva post koda. prvi je nešto za startup, drugi je nešto za atx power-up. treći je 99 i znači complete shutdown. kada pokaže taj kod ugasi se.

pokušao sam savjetovanom metodom eliminacije. izvadim modem, ništa. izvadim grafu, ništa, otštekam diskove i pržilicu, ništa. izvadim sve kekse rama i ništa! trebalo bi barem neki beeep pustiti, zar ne? mislim, ako nema grafe i ram?

ostalo mi samo proc i napajanje na matičnoj. ne pali. otštekam pciex napajanje (izgleda isto kao i recimo hdd, samo konektor je kraj pciex slota i u knjižici matične kaže da je to dodatno napajanje za grafu) ali ništa. onda sam otštekao onaj 4-pinski konektor kraj proca, naziv mu je atx12v1. onda je krenuo, ali samo do jednog dugog i tri kratka beeep-a. poštekam natrag jednu po jednu komponentu ali uvijek 1 dugi i 3 kratka beepa. prema neprocijenjivom postu o beepovima, za moj ami bios to bi značilo da je dram u kvaru, ali kako ako je nov? probao sam s jednim keksom, razne kombinacije po slotovima, ali uvijek isto. ako uštekam taj neki dodatni 4-pinski 12v konektor, nema beepova ali ne pali.

šta da sad napravim? predam se, priznam poraz i odnesem komp u servis? ILI! da nastavim bitku "man against the machine" s svima vama kao podrškom?

ako imate ideju...
q-man je offline   Reply With Quote