Citiraj:
Autor yedwy
Glupost...
Zašto bi morao povećati VM na 2.5x količinu rama?
ja npr. imam 2GB jer meni treba 5GB virtualne memorije?
Ja se ne sjećam kad mi je zadji puit neka aplikacija poručila da joj fali virtualne i to niti na XPu niti na x64 XPu niti na visti ultimate a imam 1GB VMa a i to uglavnom zato da mi photoshop nejde na živce kako nema swapa kad se pali i da ako baš nešto zasere ram bude swapa...
1.5 - 2.5x sistemski ram je pravilo koje je imalo smisla kad smo vrtiti 256MB danas je to kretenarija... Niti windowsi "najbolje" rade niti išta bolje rade ako je taj broj manji ili veći jer kad krene swap onda ti ionako nema pomoći ako nemaš neki SCSI320 RAID0 sklop...
|
Ta zbog cega bi to bilo glupost?
Jel covjek napisao kolko ima rama? nie!
Ko sto si i sam reko ne sjecas se kad si dobio poruku virtual Memory to Low, pa naravno kad imas 2 Gb rama!!!
VM to Low, se obicno desi kad ljudi imaju 256 ili 512 Mb rama, u tom slucaju mu treba povecanje VM-a do 2.5 puta, jel tako?
Naravno ak covjek kupi jos 512 Mb rama onda mu to nece biti potrebno.
Ja sam i na 2Gb Rama, na 64 bitnom XPu dozivio poruku Virtual Memory to Low, u aplikacijama s kojim radim i u analizama koje radim, pa sam si poveco VM na 5Gb.
Zato ne pricaj da je povecanje VM glupost, jer VM i memorija ovisi od korisnika do korisnika, ovisno o tome kaj korisnik radi.
To kaj ti koristis 2 Gb za surfanje i gledanje videa, igranje i eventualno obradu neke fotke u PS (kaj se moze i na 512 Mb rama) ne znaci da drugi ljudi nemaju drugcije zahtjeve za svoje racunalo i aplikacije...