View Single Post
Staro 30.04.2007., 23:19   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor EvilM@ster Pregled postova
Meni program kao sto je ClockGen sluzi da nedem max. stabilan takt rama i proca bez da moram stalno resetirati windowse i ulaziti u bios, pa pokretati vindowse i testirati... znacu u biosu slozim onoliko koliko mislim da je siguran clock, primjer za moj venice 2400MHz i GEIL 450MHz i onda sa clocgenom izvlacim max. i svake komponente.. to je po meni puno brzi i jednostavniji nacin, ali naravno opet morate znati sto radite...
Je, samo kaj ti se zna desiti da npr. možeš više OC-ati sa Clockgenom, negoli što to BIOS može podnijeti. Ne govorim ja sada za neki extreme OC, ono, da se ideš ubijati za 1Mhz više.

Npr. primjer koji valjda prati većinu AM2 ploče i memoriju - neće komp bootati sa svim mem. djeliteljima mada po frekvenciji bi trebala raditi memorija. Npr. Sa DDR2 800 djeliteljem memorija ide do 1000Mhz, sa DDR2 667 ide do 900Mhz ili manje jer na više ne želi ploča bootat. Proc nije taj koji limitira...
A kada OC-aš preko Clockgena onda i sa DDR2 667 ide do 1000, ako me kužiš

I onda npr. klokaš u Clockgenu i nađeš super postavke koje prolaze Prime, OCCT, S&M etc., ali što ti to vrijedi kada ti nemožeš boot-at sa tim postavkama (ili daleko manjim) preko BIOS-a. Opet si na početku i moraš tražiti stabilan OC preko Clockgena. Ali dobro, ipak znaš do koliko bi mogao ići, pa nemoraš sa nižim postavkama provjeravati ponovno stabilnost

Nije to samo za AM2, ali to imam i u to sam upućen. Niti kod C2D nije ništa bolje (da ne bi bilo sada, AM2 smrdi).

Meni je Clockgen i ostali mu srodni programi, baš za izvlačenje svakog prokletog Mhz-ca iz kompa, čisto za benchmarkiranje i ostala sranja...
Vuco je offline   Reply With Quote