Citiraj:
Autor hash
spoji voltmetar u praznu uticnicu na produznom, to bi moralo funkcionirat
|
Napravio sam tako i napon je OK.
Citiraj:
Autor horza
problem je po meni totalno nevezan za napajanje, a BSOD može biti totalno nevezan za probleme sa strujom, ili je čisto posljedica žešćeg pada napona koji ti napajanje nije uspjelo kompenzirat. uglafnom, pitaj ukućane jesu možda kupili kakvu novu noćnu lampu ili nekaj kaj bi moglo uzrokovati kratki spoj (ili imati tendenciju kratkog spoja).
|
BSOD je bila posljedica žešćeg pada napona. Dok još nisam znao da je stvar u struji radio sam i memtest koji se rušio nakon 15ak min (Chieftec) s neidentificiranom greškom. Sad je sve OK. Pod win su se javljali BSOD-ovi dok se Ubuntu smrzavao.
Citiraj:
ako nisu probaj otšarafit prekidače i utičnice i vidjeti da li su negdje olabavili kontakti... brijem da je stvar nevezana za komp.
|
Nevezano je uz komp.. produžni strujni kabel iz kuće do štale se unakazio
Trenutno je uptime 7h. Biti će da je problem riješen
Uspio sam i upaliti napajanja spajanjem zelene i crne žice. Tutlek nisam ni skužio da sam ga uspio upaliti jer je jako tih (Chieftec) a nakon odspajanja se gasi tako da ljudi poput mene trebaju napomenu da se žice treba držati spojeno
Ovo su rezultati mjerenja bez opterećenja napajanja (nijedan uređaj nije bio spojen na njih) pa ako mi netko može prokomentirati da li su vrijednosti OK. Ono MS napajanje je ipak Maxpower. Sve sam mjerio na glavnom vodu (onaj gdje sam i palio napajanje):
Fortron 350PNF
ž 12.66
c 5
n 3.39
Chieftec HPC-360-202 (PFC)
ž = 12.31
c = 5.19
n = 3.44
Maxpower PL-400
ž 11.15
c 5.32
n 3.35