Čudniji problem nisam imao. Komp mi je isti već duže vrijeme i sve je radilo bez ikakvih problema. BSOD nisam vidio mjesecima.
Prije par dobijem jedan komp da ga pregledam. Uštekao sam ga i spojio na monitor preko BNC-a kao i sa svakim kompom koji sam sređivao do sada. Za vrijeme dok sam gledao što nije u redu s njim na mom kompu (u isto vrijeme radi) sam pržio CD s driverima i ostalim stvarima koje će mi zatrebati.
U trenutku prženja mi se dogodio BSOD. Restartao sam komp i opet stavio pržiti... BSOD još jedan. Probao sam izvaditi jedan modul memorije i to je pomoglo ali na par sati.. opet BSOD. Zamjenim module i opet radi neko vrijeme pa BSOD. Nakon nekog vremena se više nije htio ni upaliti.
U ovom trenutku pomislim da je napajanje otišlo (Chieftec 360W) i stavim MS 400W. Tako je sve radilo bez ikakvih problema nekoliko dana.
Otkrivši problem odem u zagreb po Fortrona 350W (ATX-350PNF). Stavim ga i sve radi kako spada ali nakon nekoliko sati izbaci glavna sklopka u kući. Pomislim da je nešto do groma jer je sinoć lagano grmilo ali susjedima gori svjetlo. Vratim sklopku, opet upalim komp kad opet ista stvar za nekoliko sati. U ovom trenutku sam se sjetio da bi problem mogao biti u utičnici jer koristim stari razdjelnik na 5 utikača. Zamjenim ga s novim od 3 utičnice i ostavim komp preko noći na testu. Ujutro nije radio.
Što mi je činiti? Mrzim ovakve dosje x stvari.
Ukratko Chieftec 360W mi ruši komp dok Fortron 350W ruši glavnu sklopku. MS 400W radi bez problema.