View Single Post
Staro 19.03.2007., 14:38   #5
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Dobro nam došla.

Ja sam spojen sa starim u LAN sa običnim crossover kablom (ima ga za kupit na metre u bilo kojem dučanu sa računalnom opremom)! Kupili smo si 2 Benq lan uređaja (oko 50 kuna svaki, to je cjena od prije 3-4 godine)! Samo pikneš jedan kraj u jedan komp i drugi u drugi komp!

Nakon toga:

1) Odeš na Control Panel - Network Conections - te dva put klikneš na uređaj preko kojega ste spojeni!

2) E sad... ako ne koristite zajedničku vezu za izlaz na net... Klineš Properties - dva put na Internet Protocol (TCP/IP) - omogučiš "Use the following IP adress" te uneseš ISTU adresu sebi i drugom kompu (osim zadnjeg broja, jedan komp je 1 drugi je 2)! Adresu stavi: jedan komp 192.168.0.1 ; drugi komp 192.168.0.2 a subnet mask nek ti je 255.255.255.0 na oba kompa! Dalje nikaj ne diraš, klikneš Apply i voila, spojeni ste!

Ako idete zajedno na net, onda zaboravi sve kaj sam gore napisao Onda samo odeš na (PS: Ovo radiš samo na kompu koji ima internet vezu) Control Panel - Network Conections te iznad LAN-a imaš Dial-UP konekciju, dva puta klineš na nju te odeš na properties pa zatim na advanced. Pod Internet Sharing uključi opciju "Allow other network users to conect..." te izaberi u prozorčiću preko kojega uređaja ste povezani (lan 1 ili lan 2). Ostala 2 prozora isključi ako želiš imati potpunu kontrolu nad netom! Drugi komp (koji se spaja preko tebe) ne diraš. On već ima automatski postavke spremne za povezivanje!

Eto, opisao sam ti postupak na koji ja to već godinama radim. Ako nekaj nije jasno (a vjerujem da dosta toga nebu jer baš i nisam najljepše ovo skladao) slobodno pitaj!

Pozdrav!
Bartuc je offline   Reply With Quote