Citiraj:
Autor domy_os
Pa proc možeš još podići ako smanjiš množitelj memorije. Spusti ga na najmanju vrijednost i vidi dokle ti ide procesor. Kad istestiraš, staviš na najveći i onda ćeš vidjeti koliko točno ide memorija. Zatim nađeš neki omjer na kojem ćeš solidno OC-ati obje komponente istovremeno pa tako ostaviš. Memorija ne mora radit na tim latencijama, slobodno povećaj na 5-5-5-15, nećeš primjetit razliku.
|
da, to sam i radio i stavim npr. 400x9=3.6GHz, a memx2=800MHz@4-4-3-8
i sada mi nije problerm sa RAMom nego jednostavno neće da bude stabilno iznad 3.4-3.5GHZ... imam sonicTower+aktivno i CPU se ne grije skoro nimalo... max 50-55C pod finim opterećenjem, a inače oko 35C
ali zašto?? znam da ovaj procesor radi na 3.6 100% stabilno na nekoj drugoj ploči... ne znam jeli to samo do ploče ili kombinacije ploča+RAM???
i naponi su uredno podešeni:
cpu-1.425V, MCH=+0.15, RAM-2.25V ili više, pa i FSB=+0.1
i svakakve sam kombinacije probavao... i sa latencijama i naponima i sa množenjem...
ali jednostavno neda na 3.6GHz. Nekako me to 3.6 mami...
sada je na 3.4 i radi 100% stabilno... i dobar je skroz
---------------------------------------------------------------------
sada me zanima dali je kritično povisiti napon za RAM +0.475 ili 0.5 ili 0.525 i dali mu to skraćuje vijek trajanja... mislio sam nategnuti RAM kolko da da bude fino i stabilno, a latencije onda neka idu na 5-5-5-15...
------------------------------------------------------------------------
i još ovo: sorry: hello2 :...
imam leadtek 7900GT@450 i 1320MHZ i sa rivaTunerom kada clockam neda
mi iznad 575MHz. Ram je nestabilan iznad 1460MHz ali bi valjalo još nategnut GPU jer se ne grije previše: max 59C ili još manje što sam vidio i to pratim dok se igram, a igram hl2,farCry,oblivion,fear i te neke zahtijevne...
znam da GPU još može ali mi Riva neda... valjda zbog drivera??
ima li neky fazon da se to još napuca???
all the best...
ninoid