Citiraj:
Autor ZMAJ
ja mislim da bi najbolje bilo kupit neku drugu plocu jer 240fsb je dosta nizak i puno vise brzine bus dobio vecim fsbom nego nesto vecim taktom procesora...
lako polsje nadogradis procesor ali sa dobrom plocom bus imao dobru osnovu za to...
|
S plocom sam generalno zadovoljan i ne mislim je mijenjat. Osim sto ima max. fsb od 240MHz i sto je mATX nema mana.
Citiraj:
Autor Vuco
Kod AMD-a 64 sa višim HTT-om (oliti ga FSB) ne dobiva ništa bolje performanse. Viši HTT je jedino dobar da se dobro skalira memorija, tako da i ona radi na što većem taktu (no, opet, nit memorija ne igra ulogu u performansama).
Kod AMD64 je jednostavno, frekvencija je sve (ostalo može napraviti do max 5% razlike u određenim slučajevima)!
Drugo je pitanje da li se isplati preći. 400kn za 600Mhz? A da probaš uhvatit neki polovni x2 ? Neki x2 3800+ pa neka on radi na 2400mhz, nije bed. Nekako mi se to čini isplativijim...Iako, x2 3800+ je još 300kn gore  .
Čuj, ako ti je proc konstantno u load-u, da ga koristiš na veliko, onda bi ti se možda i isplatio San Diego . Ako se furaš na nisku potrošnju, zagrijavanje iliti ga HTPC neki, onda se ne isplati...
|
Nazalost nemam memu koja moze 480MHz, tada bi imao 1:1 i proc na 2.88GHz.
Razlika u MHz je 2880-2160=720MHz, i jos tome treba dodat donekle i utjecaj veceg cache-a koji ipak postoji(a najvise u video kodiranju i igrama)
Citiraj:
Autor joolka
..evo ja cu ti uz prve ruke reci,imao sam venice 3000+ koji je isao na 2400,sad imam ovo sto vidis iz siga tj proc koji se nabavi za 500kn-njak uz prosjecnu plocu kojoj je dovoljno da moze potegnuti 255htt-a i imas fx 57 koji je nekad (prije godinu) kostao 3-4 puta vise od venice-a tj par tisuca kuna tocnije....ti sad imas priliku dobiti ovaj proc za razliku od 400-njak kuna ali nazalost tih 400kn neces osjeiti u preformansama koliko u cijeni...tako da nemas potrebe raditi nikakav upgrade osim x2 proca 
|
I to sto kazes. Proc ima dosta sirove snage, ali dzaba kad je multitasking los. Ne mogu kodirat video i istovremeno se igrat
S druge strane, grafa je 7300GT@600/1600 tako da ni u igrama vjerojatno ne bih osjetio neki dobitak.
Ali ni 400kn nije neka para. Ma ljudi u krizi sam, dugo nista nisam kupio za komp

Zato mi evo svakakve gluposti padaju na pamet.
Rezultat je vidim isti kao i prosli put: ne isplati se.
Cekat cu kad netko bude prodavao polovan X2 ili prec na C2D. Vidjecu jos. Hvala na savjetima.