View Single Post
Staro 20.01.2007., 14:22   #11
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Toc Pregled postova
Po meni je bolje postaviti cantenna bez lijevka, dobije se bolja iskoristena povrsina tanjura.
Otkud ti to?
Horn cantene, još pogotovo limarski rađene, su kvalitetnije od običnih kantena, ak ti nisi to nikad koristio ne znači da nisu dobre. Kod nas je link sa hornicom, potavljen i šljaka bez problema, na 12km je isto takav tanur sa hornicom, naopačke okrenut i link je stabilan. Kantene su limarski rađene, CNC strojem na limu 1mm debljine.

@Doom To bi trebalo šljakat bez pol frke. Sat kantena naopačke , par m kvalitetnog kabla, 50ohm cca neki za 25 - 27kn/m ( kabal je jednokratna investicija ) i postavit AP što bliže antheni. AP u client mod, i šibaj.
Pazi na polarizaciju kantene, jako važna stvar. Mor bit onakva u kakvoj je Wisp, horizontalna il vertikalna. Ako staviš u suprotnu od antene, u najboljem slučaju će biti nešto malo signala, a sasvim sam siguran da nećeš ništa uloviti. Malo progooglaj po netu i nađi neki prikaz zračenja gridice, jer ako si u sivom kutu onda je malo vjerovatno da ćeš ulovit išta.

@ laptop- normalna stvar, ja imam vani sat. tanjur i okrenut je suprotno od mene ( mojeg kompa ) i kad u komp uštekam USB karticu u stumbleru isto vidim svoj SSID. kad kartica radi kao AP.
Ja sam ovaj diagram zračenja sat tanjura uploadao sa svojeg kompa, kao feed je korištena 5.8GHz korner antena, a sa hornom ti je sličan prijem, samo su neke latice manje a neke veće. Ako još što treba pomoć slobodno pitaj.
Evo slike:
Juggernaut je offline   Reply With Quote