Citiraj:
Originally posted by Blade
Ahem , možete meni udjeliti malo svoje mudrosti... Pred kraće vrijeme (sutra mjesec dana-30.07.2003) u Info Gami kupio sam novu matičnu i procesor-AMD Athlon XP 2500+, MBO ASUS A7N8X. Cooler sam kupio dodatno - Thermaltake Volcano 11-Xaser edition i CPU se pregrijava... Granica je 80°c i onda se ugasi komp. Zvao sam u nfo gamu i prvi put i rekli da im pošaljem komp u Zagreb, drugi dan zvao sam opet i rekao istu stvar istom čovjeku i rekao mi je da flasham BIOS. Učinih tako i temp. je do 70°c. Imam još dva dodatna venta na kućištu, ali stanje je i dalje isto... CPU cooler se vrti preko 5600RPM i kada upalim komp to zna cijela Rijeka i okolica... Hajde pametni ljudi savjetujte me, šta mi je činiti...
|
Očigledno si nešto zaribao, jer je meni s istim tim coolerom kojeg sam imao do nedavno procesor grijao najviše i to kad je vcore bio na 1.90 60°C!!!
Moja pretpostavka je da nisi nanio pastu kako treba, ili ti možda cooler nije dobro sjeo.
U svakom slučaju ove temperature koje si naveo su prevelike i savjetujem ti da pothitno to provjeriš, jer bi ti lako mogao pregorjeti procesor!!!
A dok to ne provjeriš spusti takt procesora, ako je potrebno i ispod 1800!!