View Single Post
Staro 07.04.2006., 17:55   #39
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor mafia
E Vucko, ali ako piknem s.939 ima za njega kupit kasnije sve do FX-60-ice, a s.754 je plafon Sempron 3400, kužiš me?
Nije, najjace sto ja znam je Athlon64 3700+.

Citiraj:
Autor mafia
Isto tak Intel s775 ima one za 2-3 soma kuna dalje... Znači gle, ako uzmem Athlon, može bit brži u igricama, i kad jednu po jednu aplikaciju koristim, jelda? A P-D može bit brži samo kad više aplikacija odjednom vrtim, ne? A ak upalim samo jednu, bit će sporiji neg AMD, jesam blizu?
Tako nekako. Daleko od toga da je Pentium D805 spor procesor, ali na default clocku i kad radi u jednoj aplikaciji, onda je vjerojatno nesto sporiji i od Semrpona64 3000+.

Ali poanta je u tome... da ako uzmes graficku karticu ranga X1300, tako ti je svejedno koji od navedenih procesora ces uzet jer ce ti u igrama grafa bit ogranicenje za veci broj slicica u sekundi.

U gledajuci tvoje zahtjeve, tu konfu i ovako neces neko vrijeme upgrade-at tj. to ti ustvari ne treba (osim ako si frik pa kupujes komponente samo da mozes reci da imas bolje ).

Meni se sve cini ovako: Ako zelis odmah kupiti bolju grafu (od one integrirane) i ogranicen si sa lovom, uzmi Semprona64. Ako nisi toliko ogranicen lovom, uzmi Pentium D805.

Sve mi se cini da za tvoje potrebe A64 i nije neki optimalni izbor ni po cemu (previse sirove snage i previse kuna za ono sto tebi treba ).

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 07.04.2006. u 18:05.
JC Denton je offline   Reply With Quote