Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro Jučer, 14:29   #12923
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Za subac ti vrijedi isto kao i za svaki drugi regularni zvučnik - najviše će dati u slobodnom prostoru. Tako da ako imaš ograničenja po pitanju smještaja, najbolje da istražiš koliko uopće sve to ima smisla. Odnosno - ako imaš jedno preodređeno mjesto za smještaj suba, vrlo je moguće da nećeš dobit optimalne rezultate. Ne bi bilo loše da posudiš neki malo bolji sub za probu, ako imaš priliku.
Lokacija za sub je predviđena pošto nemam baš izbora zbog namještaja. Pored je lijevog zvučnika, otvoreno s dvije strane. Ostale dvije strane su zid iza i komoda na kojoj se nalazi zvučnik (i ostalo, to je komoda ispod TV-a). Dubina od 40cm je dubina komode, kako bi sve bilo u jednom nizu. Komoda je cca 5-7cm od zida. Uglavnom, lokacija je dobra, ali eto, imam estetska ograničenja.

Mogu ja tu komodu izmaknuti još 5cm van pa dobiti 5cm, ali to je otprilike to.

Hvala na popisu brendova, pogledam malo što se nudi.

Naručivanje izvana nije problem, a i sumnjam da ću nešto vraćati. Do sada sam imao 8" sealed sub na istoj lokaciji, i svi predloženi su vjerojatno barem 2 koplja bolji. Ali naravno, uzeo bi nešto srednje ili bolje srednje klase za malo para. Recimo da bi mi se bilo jako teško razdvojiti od 1000+ EUR za sub, tako da po mogućnosti <1000 EUR, što manje to bolje.

Kad smo kod toga, i taj mali sub je meni očito je poboljšavao zvučnu sliku, pogotovo kod glazbe. Tako da meni nije jasno kada napišete da više volite glazbu bez sub-a, kod mene je totalno suprotno. Bez suba mi je onako, meh... nema te živosti i uzbuđenja.
Libertus je offline   Reply With Quote