Citiraj:
Autor calypso
Da vidim primjenu za nesto moje bih ga sigurno koristio, ali ozbiljno, ne mogu naci primjenu pa da se na trepavice posadim... Programer nisam, niti zelim postati... Tekstove ne pisem, a i ako bi ih pisao, sigurno ne bih koristio LLM za to jer, ne znam, imam svoj nacin pisanja i zelim da tako ostane... A kad vidim kako ga 99% ljudi koriste, dodje mi da se ispovracam...
|
Evo ja sam programer, i iako postoji use case (brza analiza, poneki query, generiranje unit testova i sl.) daleko je to od "AI će zamjenit sve programere". Oni koji to tvrde mislim da nikad nisu radili u industriji - a većina industrije je hrpa legacy smeća koje je tamo neki Pero napisao '99 i sad se ja moram nositi sa time jer je između Pere i mene prošlo još 30 programera kroz isti kod i svaki je ostavio svoje govno. Plus korisnici kad ti pošalju requirementse za novi feature pišu nekoherentne gluposti koje AI neće za 200 godina uz sve datacentre ovog svijeta uspjeti dešifrirati.
Al ekipa misli da je posao software inženjera pisanje todo list aplikacija i kalkulatora pa eto zašto zapošljavati programere kad to može odraditi AI