View Single Post
Staro 17.02.2026., 13:01   #180
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
omalovažavanje tuđeg uspjeha ti ne pristaje

Možeš i ti pokušati, super je stvar i onaj tko govori da to nije budućnost, nije sija i odlučija koristiti alat.
Zafrkavam... Ali svakako bih volio znati use case za koji ti treba 10 agenata i to sve sto si slozio, jer 'in my line of work', ja ne vidim potrebu za time...

Da vidim primjenu za nesto moje bih ga sigurno koristio, ali ozbiljno, ne mogu naci primjenu pa da se na trepavice posadim... Programer nisam, niti zelim postati... Tekstove ne pisem, a i ako bi ih pisao, sigurno ne bih koristio LLM za to jer, ne znam, imam svoj nacin pisanja i zelim da tako ostane... A kad vidim kako ga 99% ljudi koriste, dodje mi da se ispovracam...

Ovo sto je kolega Piksi (mislim) prije napisao da je iskoristio AI da mu pomogne slozit website, ajd, to sam i ja razmisljao i za to bi mi sigurno bio koristan jer se grozim pisanja tih glupavih tekstova za website... Od toga mi se isto povraca...

Meni je prosle godine doso CEO firme sa kojom suradjujem i rekao da zeli da mu osmislim za sto mozemo koristiti AI u firmi... Meni kroz glavu proletilo - covjece, pitas potpuno krivu osobu za to... Ja u AI ne vjerujem, nisam pobornik, znam samo rizike i nedostatke, a prednosti ne vidim... No, slozio sam prezentaciju i rekao da AI nosi dvije najbitnije stvari sa sobom - omogucava drasticno ubrzanje poslovnih procesa, i omogucava laksu komunikaciju covjeka i stroja... I to je to... Predlozio sam da probamo napraviti transkodiranje nekih starih aplikacija pisanih u nekom divljem jeziku koje su nam bitne i koje moramo odrzavati na zivotu iako se vrte na nekim prastarim OSovima i koriste neke prastare librarye i alate... Pokusali smo taj projekt zavrtit, ali nula bodova, transcoding ne radi kako smo mi zamislili...

Dajte ljudi, ne budite lijeni, napisite tu prave poslovne use caseove gdje ste iskoristili AI... Ocigledno nije sposoban odgovoriti na pitanje koliko je sati, ali moguce da je koristan za nesto drugo... Znam da ga kolege sa medicinskog fakulteta dosta koristi i da mu jako pomaze kod dijagnostike, farmakologije i terapeutike... Al to je sve meni tolko opcenito da ne znam uopce sto niti kako... Zanima me realni use case...

Npr, vec neko vrijeme imam ideju za AI frizider... Frizider bi trebao imati sustav kamera unutra kako bi prepoznao sta se nalazi u njemu te kada kojoj namirnici istice rok trajanja... I onda...

- Ako nekoj namirnici istice rok trajanja, moze predloziti recept gdje ju se moze iskoristiti zajedno sa jos nekim drugim stvarima iz frizidera - recept se salje na email ili se prikaze na ekranu
- Automatski moze traziti gdje nabaviti istu tu namirnicu i ponuditi da ju naruci/ubaci u kosaricu
- Vjerojatno sam imao jos par ideja sto i kako, al sam zaboravio, to je stara ideja...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4