Odgovori na česta pitanja i probleme vezano uz Iskon usluge
________________________________________________________________________________________________
1.Iskon SZK mi ne želi predati moje Login podatke (Internet/VoIP).Kažu mi da se to nedaje korisnicima.
Što da uradim?
HAKOM je dosudio za RouterFreedom u HR da
Point A je krajnje mjesto za xDSL bakar a
Point B da je krajnje mjesto
za Optiku što znači da Iskon po HAKOMu je dužan minimalno vam dati Bridge mode na Optici
Na xDSL bakru su dužni dopustiti korištenje vlastite terminalne opreme te samo dati PPPoE login podatke.
________________________________________________________________________________________________
2.Dobio sam PPPoE login podatke i postavke od Iskona ali nisu točni.
Zadnji ispravni VLAN IDovi i postavke na xDSL bakru te Optici se nalaze
OVDJE
3.Zašto ne smijem spajati vlastitu optičku opremu na optičku nit prije inicijalne konfiguracije?
Optička oprema npr. FritzFiber/TPLink ONT imaju vlastiti unikatni GPON/XGS-PON Serial s kojim se autentificiraju OLTu.
Ako je Serial netočan nemože se dobiti O5 State(Operational) to jest ako je oprema dugo spojena te se pokušava
konstantno autentificirati OLTu a na taj način možete srušiti sve ostale korisnike koji se nalaze s vama na istoj optičkoj niti ili će vas OLT permanentno blacklistati.
Prije par mjeseci korisnik u Splitu je ovo gore uradio pa je HT morao žurno poslati ekipu da nanovo izkonfiguriraju OLTu.
4.Kako mogu upogoniti Iskon IPTV STB na FritzBoxu?
Trenutno nema rješenja/configa za Iskon IPTV na FritzBoxu.Radimo na tome.
5.Kada će Iskon optika stići do mene?
Provjerite
HAKOM Mape ili
Objavu Gradnje FTTHa
6.PPPoE password koji sam dobio od SZKa je netočan.
Ponekad se dogodi da SZK radnik umjesto malog slova L pošalje broj 1 i slično.
Provjerite i pokušajte par kombinacija npr. broj 1 umjesto malog slova L ili slovo O umijesto broja nula i slično.
Ako neprolazi ponovno zovite SZK i tražite novi PPPoE password.
7.Kako mogu upogoniti vlastitu terminalnu opremu?
Kompatibilnu opremu te tutoriale možete pronaći
OVDJE.
8.Što mi sve treba za spojiti na optičku nit FritzFiber 5530/5590/5690/5690Pro/5690 XGS?
Za FritzFiber 5530/5590/5690/5690Pro/5690 XGS treba vam ovaj
Set ili
adapter
Za 2,5GBit samo za FritzFiber 5530/5590 treba vam
AVM SFP,
kabel te
prijelaz