Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.11.2025., 12:32   #84938
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Sto nismo bili pricali kako su toyote i lexusi super prema vag-u, i da su dijelovi jeftini i ima ih na bacanje?
Pa jesu, imam par kvalitetnih komada fejkova koji rade na starijim autima normalno, ali noviji auti su postali pametniji od nas. Sad banalna stvar koja je odašiljala set podataka na 433MHz još ima dodatni čip koji komunicira samo to da je “originalna”.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
A da skočiš do nekog lokalnog Toyota servisa? Sigurno na otpadu imaju nekoliko primjeraka s kojih bi mogao skinuti senzore. Daš nekom mehi iz servisa 50 GBP da ti ih skine i proda.
Trenutno čekam da mi stigne baš takav rabljeni originalni, da potvrdim sumnje.
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Meni se to puno cini. Uzmi serijski broj sa originala i posalji upit u lexus.hr, mozda ce biti jeftinije....dunno
Čekam da mi frend povuče frenda od frenda da mi javi cijene u Toyota HR da usporedim.

S treće strane, našao sam na eBayu litvanca koji prodaje pakete od 4 nova komada za 15 GBP, a na slikama odgovara originalu i veli da stvarno jesu. Naručit ću ih vjerojatno iz znatiželje pa ako su fejk, raskopati kompletno svoj originalni potrgani i jedan od fejkova da vidim razlike.

Cijeli cirkus je u tome što jedan ECU vidi senzore i sve podatke iz njih, ali drugi ne pušta podatke iz njih na dash.
Probao sam ispuštati gume i čim u nekoj tlak padne ispod dopuštenog, dobijem žutu lampicu za tlak, ali mi ne da informaciju o kojoj se gumi radi.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote