View Single Post
Staro Jučer, 14:48   #4682
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Može i kroz KVM, samo moraš imati 2 grafičke (obično integruša za hosta i main grafika za VM). Mislim da to radi još iz vremena SandyBridge-a kod Intela. AMD je popravio SR-IOV/IOMMU kôd taman prije AM4 negdje.
Jedno vrijeme sam na main pc-u vrtio Proxmox, a u jednom VM-u sam vrtio Win10 na nacin da sam nvidia graficku i nvme disk gdje je bila moja primarna instalacija Windowsa sa svim igrama samo passthruao unutar VM-a i stvar je radila, nikakve reinstalacije osim malo pimplanja oko gpu postavki na strani Proxmoxa. Taj komp iako je hostao razne stvari, koristio sam ga kao daily windows pc.

Kad sam se zasitio tog kompliciranog setupa, samo sam ubio Proxmox i nastavio bootati pc s istog tog windows nvme-a. I dalje je sve radilo ok. Makar ovo nije ni bitno za pricu.

Po pitanju performansi, iako sam tada imao samo 1060 6GB, meni je to bilo skroz ok iskustvo i nisam imao nekih problema. Ocekivao sam veci gubitak na performansama.

Kako mi na hostu nije bio bitan video output, ne sjecam se je li integrusa radila ok. Miiislim da je.

Tako da ne sumnjam da bi se ovaj setup dao sloziti ako je host neka dista s GUI-jem, pa sve kroz KVM kao sto kazes... Ono sto je mene iznenadilo je kako je to sve, iako zvuci komplicirano, zapravo prilicno jednostavno posloziti (i demontirati).