Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.07.2025., 22:19   #82178
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Mene su pred 30 godina ucili da ne dajem zmigavac na glavnoj cesti, znam da sad to vise nije tako. Danas sam ga dao i skoro se sudario sa Audijem koji se ukljucivao ravno iz sporedne dok sam ja ulazio u lijevi zavoj, skretao, po glavnoj. Moj zmigavac mu je bio signal da moze krenut i nije prvi put da mi se to desilo. Taj zmigavac na glavnoj je potencijalni zajeb jer je previse losih vozaca na cesti. Cesto puta ga nedam samo zato da drugi ne znaju kam idem pa se ne usude krenut.
To je dobro pracenje aksioma 1 i 2... Ostani ziv kako znas i umijes, te pokusaj ne ubiti, ozlijediti ili ostetiti drugog sudionika u prometu, osim ako se ne kosi sa aksiomom broj 1... Ovako lijepo ne das zmigavac pa izvedes brainfreeze kod drugog sudionika u prometu, sto je puno manji problem od krsenja pravila 1 ili 2... Na glavnoj se ne daje zmigavac, iz jednostavnog razloga - u prometu ne smije biti dvosmislenih manevara... Ovako ako nedas zmigavac, znaci da ostajes na glavnoj cesti, no ako ga das, onda si tek zbunio drugog vozaca koji nema pojma da li si ti zaboravio ugasiti zmigavac, skreneces u dvoriste ili nesto trece pa moze pokusati i on neki svoj manevar jer te krivo shvatio...

Ista prica i sa paljenjem sva 4 zmigavca... Kad se parkiras, lijepo sva cetiri zmigavca pa nek ovaj iza tebe psuje i vice, glavno da shvaca da izvodis nesto na cesti i da pripazi dodatno...

Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Na autima iz 2003. mozes napravit cornering light kodiranjem, a da novi ne dolaze s tim što si napisao iz tvornice je totalna glupost....Sivi asfalt, sivi nogostup, sivi stupovi rasvjete, more sivih automobila i još kiša...pozicija bi vrlo dobro došla u tom slučaju...
Kada pada jaka kisa, pale se maglenke, i to prednje i zadnje, a ne pozicije... Dzizs, pa pozicije se uopce ne vide na jakoj kisi!! :/

Citiraj:
Autor Daten Pregled postova
Jučer popodne išao za jug, bila je gužva do Bosiljeva, svi se nagurali u lijevu traku koja je vozila od 100-130kmh. Nevjerojatno mi je da se svi voze na guzici jedan drugome, vozi se 120 kmh, a drže razmak 20-30m, i manje.

Onda se nađe ekipa u bijesnim vozilima koji ne mogu tako voziti 120 kmh u lijevoj traci nego se nabijaju na guzicu da mu se makneš makar je ispred kolona u lijevoj traci.
Odi lijepo u desnu traku i je*i im svima mater kad su debili... Ako su oni debili, budi i ti... Sansa da ce se netko prestrojiti u desnu traku je ravna nuli... A ti lijepo po desnoj do auta ispred tebe i onda neko vrijeme vozi iza njega i ubaci se kada budes imao priliku... Voznja u dvije kolone, nije kaznjivo, ko ih j*****...

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Tebe se možda bolje vidi na cesti ali zbog tvojih svjetala auto koji ti dolazi u susret slabije vidi pješaka koji po danu prelazi cestu između vas
Uvijek, ali uvijek treba imati upaljena svjetla na autu, bas zato da se tebe vidi... Ovo sa pjesakom sto si naveo ne stoji jer po danu ne mozes nikog zaslijepit ni sa upaljenim dugim svjetlima... I svi ce vidjeti pjesaka svugdje ako ne drk*aju po touchscreenu od infotainmenta ili po mobitelu...

Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova

nije bilo 100-130kmh, nego 90-100. mene osobno zivciraju ljudi koji voze do ogranicenja i onda misle da imaju pravo uzurpirati lijevu PRETICAJNU traku.
A ima takvih morona nevjerojatno puno i bas to sto si rekao - voze po ogranicenjima... Ma idi vozi po ogranicenjima tamo otkud si dosao, ovdje se vozi po toleranciji! No, cinjenica je da je ta desna traka u pravilu razvaljena i da samo skaces dok se njom vozis... Mozda je najbolje na put ici negdje pred vecer kada nema tolko vozila na cesti pa se lakse i vozi...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4