Ako nema plijesni, dobra je, samo osuši kako kaže kolega. Ako ima, te dijelove zamijeniš novima.
Citiraj:
Autor xlr
Kad smo kod kamene vune, trebam kupiti 120ak m2 i trebao bi savjet koje trgovine izbjegavati ili preferirati. Isao bi na multirock 10cm. Je Bitpromet ok trgovina (webshop konkretno)? Gradju bi otpisao, netko je vec pisao da su otisli na kvasinu otkad su se braca razdvojila.
|
Oko 100 m2 Multirocka 35 sam sebi stavio na tavan i nisam nešto oduševljen kvalitetom. Svaka bala ima loših primjeraka, različite težine, gustoće, oblika. Navodno je od nove serije pala kvaliteta jer više prešaju i dosta ploča se nakon dekompresije ne vrati na 10 cm visine odnosno 80 cm koliko treba biti cijela bala nego nedostaje trećina.
Pa onda ima bala gdje su propustili odrezati sve ploče...
Ali sve u svemu, za 6,8 eura/m2 koliko me došla s dostavom mislim da ne može bolje. Uzmeš nešto više komada pa krpaš, kod vune nema otpada, sve se može potrošiti.
Prvo gledaj cijenu dostave pa tek onda ostalo, neki traže po 150 eura za dostavu, tako da se meni na kraju najviše isplatilo uzeti iz lokalne trgovine, a komunicirao sam s barem 10 webshopova. Drugi najpovoljniji je bio Bauhaus, Bitpromet se nigdje nije uklopio, Građu izbjegavaj u širokom luku.
Evo par random fotki, sve sam sam odradio i preko tih malih tavanskih ljestava spustio 150 kg starog i podigao 950 kg novog materijala.
Bale vune sam omotao gurtnom i povlačio gore, OSB ploče sam jednu po jednu dizao gore i pilio. Sve u svemu, prvi puta radim ovako nešto i ispalo sve precizno u milimetar.