Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.06.2025., 23:20   #81616
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
U Zagrebu su za zagadenost dobrim djelom krivi KAMIONI i nesto manje autobusi.. Prosjecan kiper na nekom vecem gradilistu je MAN iz 90tih a gradi se puno i ne znam kad sam zadnji put vidio nov kiper na cesti. Holding vozi Mercedese NGove iz ranih 90tih, u cistoci isto ima bisera i to ne malo. Jedan takav 30 godina star kamion sa motorom koji je 10x veci od avg motora u autu, bez ikakve ekologije zagadi ko sto dizel auti sa DPFovima.
Ne slažem se. Živim iza Vjesnika u ZGu malo dalje od najprometnije dionice u cijeloj Hrvatskoj. Auti s d-zlo motorima smrde strašno i to moderniji uz starije. Kamioni i busevi se slabo osjete kada prođu među svim tim vozilicama u kojima je uglavnom jedan vozač bez putnika.

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Ja se samo nadam da će davati poticaje ljudima kao pto su davali i za ništ koristi EV vozila, Slažem se da se stare euro normne bilo dizlo bilo benz trebaju maknuti ali uz poticaje. Ako mogu dati poticaje za samozapaljiva neugasiva EV govna mogu i za normalne automobile.

Isto tako da trebalo bi kažnjavati ekipu koja gasi/miče dpf, adblue i egr..svakako.
Da ne quotam sve jer se slažem sa svime.

Samo bi dodao da zadnjih 30ak i više godina, EU na ovaj ili onaj način gura ali i subvencionira dizle. Euro norme su se namještale tako da dizli mogu proći. Kada bi za dizle postavili vrijednosti svih ispušnih plinova kao za benzince onda bi dizle prestali voziti još u 90-tima ako ne i prije jer ne bi zadovoljili i ne bi bili road legal.

Sad kada se skužilo da se ne može napraviti “čistog dizelaša” osim na testnoj stazi sada ih demoniziraju a struja je novi d-zlo odnosno e-zlo.