Citiraj:
Autor Roy
Nagađam, promijeni sata kabel, mora biti noviji sata3 a obično su sa kvačicom na vrhu kabela, loš može također izazvati greške na disku. Ako je već takav zanemari.
|
Za Drevitalize odmah mogu reći da otpada, jer vidim da pod A - nije freeware, a pod B - radi pod Win10 (pa na više?), što meni ne koristi jer vrtim Win7 SP1 i WinXP SP3 kombinaciju (gotovo uvijek doduše koristim W7)
Inače, da ti kažem iskreno više se ni ne sjećam koji je kabel unutra. Morao bih otvoriti case (za što ovih dana nemam vremena) Ali svakako budem provjerio situaciju i po potrebi ga promijenio, hvala na savjetu
Citiraj:
Autor 1v@n
Kod mene je isti problem sa 8TB Seagate (broji 100). Da bi se garancija ostvarila, mora baciti grešku na Seatools, no tamo ne pokazuje nikakav problem. Svi drugi alati koji očitavaju disk bacaju upozorenje.
Stoji 100 već godinu dana i ne mrda. Smrdi mi to da je broj savršeno okrugli. Svejedno, disk je ionako za storage gluposti kojih mi nije žao i da krepa
|
Hmm... Budem pokušao pratiti smjer kojeg mi je napisao Roy i učitati Hiren's Boot CD i HDD testove, uz čitanje i provjeravanje svih sektora. Ako hard padne na testu, sljedeći korak je post ispod
Citiraj:
Autor tiki66
|
Za ovo nisam znao, i PUNO hvala na informaciji. Bio sam gotovo pa siguran da je 2 god, jer budimo realni toliko 99.9% hardvera danas i ima rok "trajanja".
Budem izvrtio testove, pa ako pronađe bad sektore javim se u "Instar" gdje je disk i bio kupljen 2021. godine.