Citiraj:
Autor Hamm
A polo je mali golf, a vw up je mali polo, a pasat je tromi arteon i tako  Glupave usporedbe.
Golf i Octavija pokrivaju dva različita segmenta tržišta i ne kupuje ih vjerujem isti profil ljudi.
|
Polo ne spada u istu klasu kao Golf, on ima svoju klasu odnosno segment.
Golf i Octavija pokrivaju isto tržište, netko tko želi za iste novce malo više prostora uzet će octaviju a ne golfa, onaj ko želi ime ispred malo više prostora uzet će golf.
Jedino što golf nema a octavima ima je limuzina iliti sedan odnosno octavija nema HB.
Citiraj:
Autor Hamm
I dalje je.  Skupa je fakat preskupa kao i SVE danas ali stvarno je dobra kupnja.
Jasno da za malo više novaca tipa 180-185k kn možeš dobiti toyotu sa spomenutim multilinkom ali tako malo po malo možemo dogurati do finih iznosa.
|
Nije, nije jer za manje para dobiješ više auta kod ostalih, konkretno ono kaj sam ja gledao ceed karavan i corolla karavan daju za 15ak% manje love bolji ili u najgorem slučaju isti auto. Što znači da octavija više nije best buy.
Ne znam kak je kod meganea, 308 i ostalih.
Kaj se toyote tiče za 150k kn dobiješ isto odnosno više u odnosu na octaviju za 170k kn, jedino kaj kod octavije možeš uzet dizel.
Smiješno je da octavija nudi multilink tek kad daš 270k kn
Nije samo to problem octavije nego i drugih firmi, golf, focus, octavija itd nemaju multilink u nekakvoj normalnoj opremi sa normalnim motorom.