Citiraj:
Autor D1viry
Jel ti znaš da žarulja sa žarnom niti još uvijek svijetli u nekom muzeju u USA?
|
Pa tamo joj je i mjesto.
Citiraj:
Zašto ne proizvode takve žarulje? Zato što mi onda ne bi kupovali nove.
|
Ne proizvode ih zato što to nisu žarulje nego grijači, efikasnost im je skoro nula, svijetle za k., i zato što smo u 21. stoljeću.
Imam i ja jednu Nokiu staru 20 godina, baš se čudim zašto ih više ne proizvode... gamad od proizvođača oće pare pa nam nudi nove proizvode.
Mislim da ne treba izmišljat toplu vodu, znamo svi da proizvođači žele što više zaraditi, da se prave proizvodi sa kraćim vijekom trajanja i da se smanjuje mogućnost bilo kakvog popravka jer proizvođač skriva komponente bilo čega.
Ali brate mili ako je nešto nerealna glupost onda je to jednostavno glupost, a to je upravo ideja da ti na EV autu mjenjaš njegov vitalan dio koji čini valjda 70% auta.
Proizvođači nisu nikad ni razmatrali tu ideju zato što je jednostavno idiotska, i to nije nikakva teorija zavjere.
Ti na novom auti ne smiješ apsolutno ništa promjeniti jer poništavaš jamstvo, što je i logično.
Proizvođač jamči za svaki vijak na njemu, on je izdao certifikat, odobrenje i napravio kontrolu kvalitete.
I sad se nađe neki pametnjaković koji bi pored ceste, na nekoj postaji mijenjao pola auta i to od strane koga uopće??
Tko bi bio vlasnik tih mjenjačnica baterija? Tko bi to financirao?? Tko bi odgovarao za nesreću usred pogreške zamjene baterije?
Čini mi se da neki ovdje nemaju blage veze o patentima, autorskom pravu, zaštiti imena, odgovornosti za materijalni nedostatak i svemu ostalom.
Aposlutno nikad se neće dogoditi da ćeš mjenjati baterije na jednom Mercedesu u nekome objektu koji nije pod kontrolom Mercedesa na bilo koji način.
Citiraj:
Ako Mercedes može imati renault motor, određeni automobili isto podvozje, zašto ne bi imali svi istu bateriju?
|
Mogu imati istu bateriju, hrpa njih trenutno i ima istu bateriju, bitno je tko ju je ugradio.
Ono što ti ne razumiješ je da je taj Renaultov motor u Mercedesu ugrađen u Mercedesovoj tvornici, atestiran, provjeren, odobren i namotiran od strane Mercedesovih radnika.