Citiraj:
Originally posted by Vucko
maknes DHCP i stavis jedan broj vise npr. ako je router 192.168.2.1 onda mreznu stavis 192.168.2.2
DNS obavezno stavi u routeru, pomaze, za T-com su:
195.29.150.3
195.29.150.4
Di si maknuo DHCP u routeru. Pod statusom mi je stalno DHCP enabled(1client)
evo kak ti je kod mene:
|
Citiraj:
Originally posted by Vucko
SE555
advanced settings->local network->DHCP on/off
slika
|
-----------------------------------------------------------------------
Nevjerovatno.....................
Jučer sam prijevio kvar na 080090000 i već danas dođe T-čikica. Svašta:confused: kako to odma idući dan
Ali onda su usljedile stvarno smješne situacije. Nevjerovatna mi je činjenica da t-com nema stručni kadar za ovakve stvari već mi šalju neke starkelje koji je na mus zavrsio 30-dnevni tečaj: "Kako konfigurirati mrežu" LOL. Ćim on meni vadi teku/bilježnicu sa natuknicama:clap: znao sam koliko je sati i da će potrajati.
Prvo se pola sata pokušavao prištekati na mrežu sa laptopom iako sam mu 50 puta rekao da je kriptirana. Pa je uzeo moj adapter 108 pa je sa njim probao još 15-ak puta. Zatim je probao preko :clap: Bluetootha :clap:
Kad mi je stvarno dopizdilo onda sam ja to složio.
Sve u svemu još sam proveo sat vremena u objasnjavanju, pa sam mu pokazivao razlike u slici od vucka i mojih postavki.
I mislim da sam mu upoznao sve radne kolege preko telefona. Od Zagreba do Osijeka i svakome sam morao objasnjavati problem........strašno. A rješenje koje su nudili je bilo: Pa idi na DHCP off, pa reko to nepostoji u tome je problem.
Na kraju tip je konstatirao kvar, ali naravno, zamjenskih gigaseta nema i ne zna kada će ih biti pa će on meni danas donjeti se515 iz svoje kancelarije da ga koristim, dok ne dodje zamjenski. Reko može, al ovaj ne dam jer ako mi ovaj iznesete iz kuće onda sam pušiona (ko zna kada će doći zamjenski).....:clap:
Napisao je zahtjev za novi i kao donjeće mi tokom dana se515.
Sad šta će ne znam.......ali postoji mogučnost da na kraju završim sa 3 gigaseta
Oće ko kupit......jeftino dam samo da prodam