Tema: Powerline
View Single Post
Staro 07.11.2020., 00:50   #475
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
kod mene ti je ovak:
nagon puno eksperimentiranja kako spojiti drugi maxtv reciver:
1.) powerline tp-link ac1000- radi po par dana bezgrešno max tv (brzina je relativno mala) onda iz nekog razloga pukne veza pa ponovno uparivanje koje traje dosta dugo, pa onda par dana ok i tako u krug desi se da satima ne mogu upariti, vjerojatni razlog je dupla-trodupla utičnica na strani tv-a što je no-go po uputama.

2.) preko mescha 1750e wifi bridge - radi ok prilikom postavljanja povuće maxtv signal, ali prilikom gašenja maxtv recivera gasi se i veza nakon ponovnog paljenja ni bog ga nebi ponovno spojio- razlog po youtubeu i po uputama repitera 1750e je šrot firmware odnosno postavke koje su zaključane u našim maxtv reciverima odnosno čvrsta ip adresa trebalo bi biti na automatic, inaće dok radi radi vrlo dobro, samo kad krkne treba oko 30min da se sve opet uspostavi, a to bar kod mene kad žena gleda seriju i pukne nije po mene najbolji osječaj.

3.) trenutni i najbolji sistem po meni rupica u zidu 15m cat6 kabla (47kn), upravljivi swich tp-link tl-sg105e (160kn) na njega spojeni maxtv (vlan-id:1500) i ht-ov (5kn-mjesečno) repiter fritz 1750e (vlan-id:100) u lan bridgeu, beneficije su bezgrešni maxtv, puna brzina wifia kao da je router u sobi + još dva gb porta slobodna ako nekome trebaju, rasterećenje oko 10-ak smart home uređaja koji se spajaju na fritz 1750e, a ne više na router direktno, pa cijeli sistem i bolje i brže radi instalacija svega je krajnje jednostavna ni 2 minute najviše vremena je potrošeno u odluku bušit rupu ili ne.

p.s. solucija broj 2 će biti najbolja jednog dana kad će t-kom počet uvađat 4k recivere ,a s obzirom da su tek počeli u njemačkoj uz nadoplatu(model 401) i da to tamo radi vrhunski možeš misliti kad će to doći do nas, a možda nas i iznenade jer drugi reciver spajat preko mesha bi bio vrlo dobar argument - za uzeti drugi reciver bez grđevinskih radova.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 07.11.2020. u 01:23.
skalar je offline   Reply With Quote