View Single Post
Staro 14.08.2020., 11:18   #578
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ostajem na FolderSyncu jer ništa drugo što sam probao mi nije toliko pouzdano. Pokušao sam složiti automatizaciju da sync krene automatski čim spojim kabel, ali Google je previše srezao permissione i MacroDroid i Tasker jednostavno više nemaju tu opciju. Nije ni ručno neki problem, imam točno pet tapova do početka synca uključujući otključavanje mobitela. Sync ide jako brzo čak i uz MD5 checksum, u sekundi skenira oko 300 malih fileova, a sam transfer ide kako kad, 10-20 MB/s. Imam 40-ak folder parova s oko 35000 fileova ukupno i uobičajen sync prođe za 8-9 minuta.

Iako i LAN Drive radi OK, međutim, ne vidim neku dobru sync aplikaciju za Linux da radi u oba smjera istovremeno. Mučio sam se sa Rsync-based rješenjima i nikako ih namjestiti da prate što se događa s obje strane. Automount/unmount se može izvesti bez problema, ali to mi ništa ne vrijedi kad sam sync ne radi dobro. U jednom smjeru radi super, tu nema nikakvih problema. Nema veze, LAN Drive će ostati u rezervi, ali u sleepu.

A gle ovaj slučaj, ženin mobač ide na servis jer kamera nešto zeza, SD karticu smo backupirali, a za internu (32GB, stari mobač) pustim foldersync za cijelu particiju.

Synca od jučer popodne i sad vidim na severu da ima 2GB i 13k datoteka.

Izgleda da ćemo se načekati
c-shadow je offline   Reply With Quote