Citiraj:
Autor Master_Hrc
Ajme što se sve ovdje može pročitati....znaci covjek napise da je njemu dosta 75 konja i nadje se specijalac koji ga isflejma i napravi idiotom jer eto njemu je to nepojmljivo da netko moze biti zadovoljan sa 75 konja. Što je najgora stvar, ne samo da mi takvi ljudi nisu jasni, nego takvi jos i imaju djecu. Pa mi je odmah jasno kako ce ta djeca jednog dana razmisljati...
Onda drugi covjek napise iz svog osobnog iskustva zasto mu je SUV bolji od sedana i ko za peh se opet javi isti specijalac koji ide objašnjavati njemu zašto je u krivu. Ajme meni majko mila ja cu se ranit :facepalm
Da bude stvar bolja, i ja sam gajio nesimpatije prema SUVovima. Dok na redovnom servisu nisam se sjeo u cx5 i bome ostao ugodno iznenadjen. Od nadmoćnog položaja sjedenja, lakoća pristupa gepeku, lakoća pristupa zadnjoj klupi, nemoram se pigat ko Šeks nakon 3 boce štoka da stavim kolica u auto. A te gume koje su skuplje 20 % cu isto prezivjeti. Jebote 20 posto skuplje gume kao argument. Kao da ih mijenjam svaki dan. Lolčina. Tako da sljedeci auto je definitvno SUV uz miatu naravno
Što se tiče auta od 200-250 konja, nepada mi napamet imati nesto takvo da imam neznam kakvu plaću. Jednostavno mi se ne plaća osiguranja, kaska i porezi, c02 ovoj lopovskoj državi, a o točenju uopće da niti ne pričam. Da mogu birati jedan 2.2 150 konja SkyActiv s turbinom, bi mi sjeo ko Trumpu okidanje ObamaCare-a 
|
Specijalac ti je odraz u ogledalu

Ja tebe nit spominjem nit vrijeđam, a to što ti imaš neki poremećeni pik na to što ja pišem, ha gle, imaš ignore opciju

Ja sam napisao SVOJE mišljenje, Gabre SVOJE, forum je ovdje da se RASPRAVLJA, a ne da svi imamo mišljenje ko kim young un

.
Evo, ja ću ti napisat, KAO I UVIJEK, ARGUMENTIRANI odgovor na ovo što se tiče cijena dijelova suv istog proizvođača i njegov otprilike pandan također istog proizvođača, pogonjeni ISTIM motorom. Znači namjerno uspoređujem različitu kategoriju vozila, ali istog pogona i iste motorizacije, a vrlo slične neto nabavne cijene vozila za krajnjeg kupca. Na žalost nemam kod tokića još uvijek cijene za cx5 vs mazda 3 da ti to usporedim jer su ipak za japance tj dijelove za njih najjači u hr japanparts momci aka pegas po novom, a oni nemaju ovako detaljan onlajn katalog kao tokić, nego su cijene i dijelovi samo na upit. Pošto smo pričali tu većinu vremena o a6 vs q7, upravo zbog sličnosti u svemu a različitosti u 'ogromnoći' suv-a, njihove cijene za banalne stvari tipa diskova, disk pločica ili ramena ovjesa ti prilažem u fotkama. Postotak razlike u cijeni si sam izračunaj ali vidit ćeš i sam da se radi i o više od 20%. Pa uzmi razliku u cijeni guma, pa disk pločica, pa diskova, pa samo jednog ramena ovjesa, a ne mijenja se jedno u većini slučajeva, pa ćeš vidit do koje cifre na godišnjoj/dvogodišnjoj bazi dođeš (podrazumijevam da se ne voziš u autu 5000km godišnje nego minimum minimuma 20ak ili više ako već teoretiziramo o kupnji i/ili isplativosti nekakvoj takvog vozila). Dapače da ima situacija i cijena dijelova koji su podjednaki i za limuzinu/karavan ili suv pandan istog, ali u velikoj većini nije tako nego su razlike u cijeni povelike na štetu suv vozilice.
I nemoj bit tako ogorčen na ljude, državu i sve ostalo, dobit ćeš infarkt od živciranja

. Ali i tu ću ti reći da je razlika u cijeni registracije auta od 150ks i auta od 250ks samo parstotina kuna GODIŠNJE. To je najmanja briga koja nekog treba smarat ako se dvoumi između takvih vozila. U točenju bi se isto iznenadio koliko malo troši U PROSJEKU jedan 3.0tdi na 150-160kmh na autoputu u usporedbi sa npr 2.0tdi od 150ks. Grad je druga priča

.
Cijene koje mi imamo za radionu sam namjerno sakrio jer nam Tokić ne dozvoljava objavu istih, to je interno, a i nebitno za ovo što želim prikazati i pojasniti.