Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2018., 19:03   #39118
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
A fuqashqai je priča za sebe. Dva frenda su kupili nove čim je izišao prvi qashqai, 1.5dci oba, jedan je uzeo sve od opreme šta se moglo doplatit, drugi neki srednji paket opreme i šta je išlo s tim to je to. Ovaj drugi, do danas nikakvih generalnih problema osim što je nezadovoljan autom jer je tvrdi neudobni sepet, a prvi je svog prodao nakon godinu i pol i 10 tona izgubljenih živaca. Nema šta se nije pokvarilo na autu u 30ak tkm, zadnji amortizeri, pa opruge, pa naprijed kočnice, pa se sjedalo vozača raspalo, pa se počela palit lampica od airbaga, pa problemi s mjenjačem, sto čuda. Koma za novi auto renomirane japanske marke.
Imam Qašu sa 1.6 dCi motorom (Nissanov motor sa lancem, ovaj 1.5 je Renoov sa remenom) već 3 godine. Isto full oprema Tekna + dodatna koju je stavio bivši vlasnik (inače diša Nissan/Renault salona u SB-u). Motor zaista čupa i uvijek me iznenadi kako 1.6 motorčić kojeg je smiješno vidjeti ispod haube, može tako povući.

Osobno sam s njime potegao 208. Kako sat laže u odnosu na GPS cca. 8 km/h, smatram da sam ga vozio 200 km/h.
Auto uopće nije neudoban iako mi starci prigovaraju da zadnji sic nije baš udoban. Meni je ovjes idealan - ni njemački tvrd, ni francuski mekan. Vozio sam frendovu Octaviu karavan na relaciji RI-ZG i skidao mu sve sa spiska kada sam izašao iz auta jer sam osjetio svaku faking rupu i izbočinu na cesti vozeći se autoputom i Zagr. avenijom do hotela Antunović, a ne nekim seoskim cesticama.

Opremu neću spominjati jer ima zaista sve što je mogao imati kada sam ga kupio. Stakleni krov je posebna fora navečer na neosvjetljenim cestama - voziš, a putnici gledaju zvijezde.

Zamjerke koje imam su buka kod većih brzina (navodno je to ispravljeno kod ovogodišnjeg redizajna) i veličina bunkera koji bi mogao biti veći. Uzevši u obzir da je to najmanji SUV u toj klasi (CX-5, Sportage, Tucson,..), 'pregrizao' sam to. Zamjerka ide i zastarjeloj navigaciji (karte iz 2013.g.) i samo EN glas. Nema updatea karti u servisu, a nove karte koštaju 180€. Sav softver i karte su na 8Gb SD kartici. Našao sam novije na netu, ali je problem što treba mijenjati CID na kartici, a nemam vremena za**bavati se s time.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 02.10.2018. u 19:17.
coconut je offline   Reply With Quote