Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2018., 17:00   #39112
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Mogu samo reći dvije stvari.
Moj stari je jednom probao visok auto, više ne može sjesti u nizak auto, pa bi to rekao da je prednost SUV-a naspram jednog 530 BMW-a. Bila to navika ili bolje vozne karakteristike, pa čak i godine, nevažno.
A kao drugo, frend koji sada vozi SQ7 je prije toga vozio A6, star 6 mjeseci.
Njegov stari je u to vrijeme vozi Q7. Pošto vode uspješnu firmu su često na putu, jer imaju po Europi dosta dislociranih poslovnica i često putuju od jedne do druge. Često avionom, ali često i autom. I nedugo smo pričali, išli su iz Varaždina do nekog gradića u Njemačkoj (nekih 1200km) u jednom tjednu 2 puta. Jednom s njegovim A6, drugi puta s Q7 od staroga.
Kaže on, nebo i zemlja. Nakon par sati vožnje u A6 se osjećaš zgaženo, em se morao rastegnuti, em se morao dići malo i odmoriti, dok kod Q7 to nije bila situacija.
Koliko je to istina, ne znam, čovjek ima vozni park od par milja eura, pa mu vjerujem. Em ga znam već 20 godina, i znam da znao čemu priča.
I onda je odlučio kupiti SQ7

Ali ajde, tehnički gledano, SUV i sedan imaju razlika, i to dosta. SUV je čvršći auto, drugačije podvozje, viši. Prostorniji su, bolje vozne karakteristike po lošim cestama, po makadamu itd. Bolji pregled iz kokpita.
Ali sve ovisi o osobnim preferencijama. Osobno Q7 prije bilo kojeg BMW-a.
Ala šta ti ispriča
U kojem je to svemiru suv čvršći auto? Koji suv? Ili se ti samo referiraš na q7? Onda uzmimo a8 u istu rečenicu obzirom na cijenu, pa ti sve to sa q7 pada u vodu O voznim karakteristikama te izmišljene i usiljene klase auta također je bespredmetno rasrpavljati jer ne da nisu bolje nego su tragikomične. Pazi pričam ti o usporedbi sa limuzinom iste marke istog pogona.
Ovo za putovanje sa a6 vs q7 i ulaženju u auto to je stvar osobne navike, nema veze sa ničim drugim. Ja eto mrzim kad se moram pentrat u auto, sjedit na visokom ili nedajbože putovat i sjedit pod 90 u sicu. Rekoh, to su osobne preference. Što se tiče dugog putovanja, ne znam kakav je taj a6 bio, al ne jednom sam išao novska-dubrovnik-novska, sa a6 i nema tu priče o ikakvom umoru. To možda kad budem imao 60+ pa me bude kočila godina proizvodnje , pa nije to audi a1 da nemaš mjesta za sjesti kak spada, to je limuzina visoke klase namijenjena za duga putovanja

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Ovo boldano mi je upitno
Ne da je upitno, nego je provala

Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Imam skoro 600l i to mi je bilo jedva kad smo dolazili , jer sam dovukao sve sve sve, i komp, i ultrawide 34' monitor, ma 100 quraca

Subaru je pao u vodu zbog CVT-a .. nek odjebu s tim sranjem
Ma oni su mi pali na pamet (subaru) jer mi je taj vražji boxer odavno sjeo u uho i ostao kao nešto vražje, napeto do bola. Samo još nisam dobio na lotu da ga mogu održavat, najmanji problem je nać pare za kupit . Al ima tih japanskih spec 'nešto' čuda i u karavanskim izvedbama, samo teško je to pribavit u eu....

Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Tehnički gledano, SUV je govno, posebno ovi pomodarski koji su krenuli od Niissana qashqaija. Dakle obični kompakt podignut, ovi veliki ajde de jer starija ekipa lakše ulazi/izlazi , ove mrcine ogromne su fakat udobnije jer imaš koljena pod pravim kutem, masivne fotelje itd. ... Al ovi mali - lol. Karavan ga pojede u svim pogledima ...

Ali stari moj, moja ex firma se bavi skupljanjem krama sa autoputa kad se razbiju ... svi ti SUV-ovi kad se razbiju završe na krovu kotrljajući se okolo, tak da ne bih hvala ...
Rekoh, suv klasa je pomodarsko čudo napravljeno iz nekih čudnih razloga da ekipa za biti viđen na špici ima auto za pogled s visoka
Praktična upotreba, vozne osobine, nepostojeće naspram karavanskih pandana istih, a vozne osobine pogotovo. Nezgrapni i preteški da bi bili 'sportski' vozljivi na cesti, a opet nikakvih specijalnih terenskih sposobnosti nemaju u odnosu na karavana iste klase istog (4x4, u ovom slučaju pošto pričamo ugl. o audiju, quattro pogona). Nema tu po meni nikakvih prednosti, samo eto, netko se voli vozit ko u kombiju pa gledat ljude s metar visine a neko ne voli. Izbor je tu, pa ko voli nek izvoli, ja ne

A fuqashqai je priča za sebe. Dva frenda su kupili nove čim je izišao prvi qashqai, 1.5dci oba, jedan je uzeo sve od opreme šta se moglo doplatit, drugi neki srednji paket opreme i šta je išlo s tim to je to. Ovaj drugi, do danas nikakvih generalnih problema osim što je nezadovoljan autom jer je tvrdi neudobni sepet, a prvi je svog prodao nakon godinu i pol i 10 tona izgubljenih živaca. Nema šta se nije pokvarilo na autu u 30ak tkm, zadnji amortizeri, pa opruge, pa naprijed kočnice, pa se sjedalo vozača raspalo, pa se počela palit lampica od airbaga, pa problemi s mjenjačem, sto čuda. Koma za novi auto renomirane japanske marke.