Citiraj:
Autor lowrider
Koji plinski sustav imaš? Koje dizne, naziv i tip?
Ak ti mjeri prenizak pritisak, a dizne začepljenje, možda nije do dizni, jer senzor tlaka plina je između isparivača i dizni. To bi onda vuklo na isparivač. Meni se ista stvar događala, al sam po preporuci provjerio el. Ventil na boci. Na dosjedu klipića je bilo puno metalne prašine koja je blokirala protok plina prema isparivaču.
Lako se rastavi, zatvoriš plin na boci, skineš špulu, i odšrafiš nosač špule u kojem je taj klipić.
Filter plinske faze mijenjaš redovito?
Koliko ti mjeri tlak plina? Da možda sam sezone nije krepao?
|
EuropeGas, crvene dizne

(atiker), po specifikaciji za 100kW, ne znam tip napamet, moram se sjetit preko dana dić haubu

.
To sa preniskim tlakom mi je bilo još samo jednom do tada, samo proradilo je samo od sebe drugo jutro najnormalnije sve, a ovaj drugi put kad sam završio zbog toga na servisu, tamo su rekli da je greška samo bila u zaštopanoj dizni :/
Budem pročačkao po tom elektroventilu, valjda mi nije naljepnica od tehničkog preko toga

.
Hvala na tipu!
Filter(e) mijenjam oba svakih 10-11000km obavezno.
Tlak plina mi je u zelenom kad spojim dijagnostiku, budem vidio koliko točno pokazuje mjerenje.
Zanimljivo mi je da kad se vozim autoputem od tog kvara pa nadalje, prvih par km ne ide nikak na sve preko 3000 o/min, onda lagano kao da se odštopa pa ide kudikamo normalnije, mada ni približno kao prije. Tak da nešto s tim svime nije kako treba, baš kao da ili nema dovoljno pritiska u sustavu ili dizne ne daju dovoljno. Feeling je ko da probija kabel od svjećice, a to nije jer je sve novo i na benzin ide najnormalnije, ko da ima 50ks više. Kroz 15-20 dana ću skupit km za servis vrlo vjerovatno pa ću ih malo duže maltretirat tamo.
Citiraj:
Autor lowrider
Iskreno, s tim sam se jednom susreo, al bilo je stvarno opravdano izdano. Ne ulazim u tuđe zdravstvene probleme ak imaju važeći papir
|
Vjeruj mi, samo ovdje u gradu poznam 10ak ljudi iz istog društva koji su potvrdu da boluju od klaustrofobije ishodili samo radi legalnog izbjegavanja vezanja pojasa u autu