Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.04.2018., 15:53   #35814
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Dakle, ako sam te dobro shvatio, ti prilikom vožnje na autoputu svako malo stisneš kuplung da ti se ne umrtvi lijeva noga, a kad je gužva na cesti kočiš...ne znam, motorom?
I kao vrhunac, došao si na ideju da je u gužvi lakše svako malo kod manualca:
1. stiskati kuplung;
2. izbacivati iz i ubacivati u brzinu;
3. stiskati i otpuštati kočnicu
umjesto samo radnje pod brojem 3. kod automatika?

Daj, molim te, pojasni mi kako si uspio doći do tih zaključaka.
Evo za tebe i ostale kojima je skočio očni tlak...

Nisi dobro shvatio jer ne čitaš s razumijevanjem.

Prilikom vožnje autoputom koristim tempomat kad ga imam. Kad ga nemam, ne stišćem kuplung da mi se ne umrtvi lijeva noga.

Kod vožnje autoputom nema razlike između automatskog i ručnog mjenjača i nigdje nisam SAMO vožnju autoputom ni spomenuo.

Nigdje nisam ni SAMO vožnju u gužvi spomenuo.

Tih 1500 km je bilo najduže što sam proveo vozeći automatik u komadu (bez presjedanja u drugi auto). Možda su neki dobili ideju da je Amerika država autocesta, ali baš je suprotno. Osim što imaju lošije ceste od nas, imaju i puno više radova na cesti i random gužvi zbog random razloga.

Kombinirano, automatik me više umara nego ručni mjenjač. Da, "MENE". Kome paše, super, meni je užas.

Zašto?

Lijeva noga ne služi ničemu cijelo vrijeme (prvi ulazak u auto s automatikom je dobro prošao jer sam bio zavezan, da nisam, skupljao bi zube po autu) Klasika, lijeva noga na kočnicu...no to se dogodilo samo jednom, nakon tog noga pod sjedalo

Desnu nogu moram konstantno držati na kočnici i stalno minimalno otpuštati da bi se pokrenuo po pola metra. Ista stvar je i s kuplungom i lijevom nogom kod ručnog, ali desna bar malo radi. Ne znam za vas, ali ja volim obje noge podjednako koristiti. S automatikom se navodno ne bi smjelo ni ubaciti u N i pustiti auto da ide. Ručni ubacim u ler nizbrdo ili kad vidim da mi je crveno daleko na semaforu, a nemam potrebu za kočenjem... Inače, da, kočim motorom. Pustim gas ili prebacim u nižu brzinu.

S ručnim mjenjačem me usporavanje zbog radova na cesti, stajanje na benzinskoj i odmorišta natjeraju da iskoristim te mogućnosti lijeve noge.

Ajmo sad na vrhunac...

1. i 2. Da, lakše mi je stisnuti kuplung na sekundu/dvije i promijeniti brzinu / izbaciti u ler nego držati lijevu nogu u istoj poziciji cijelo vrijeme.

3. Po ravnom izbacim iz brzine, na uzbrdici / nizbrdici povučem ručnu.

Još na kraju i kočnice štedim jer kočim motorom i ne moram ih koristiti za puzanje po pol metra u minuti.

Ne kužim, valjda nisam normalan ako radim nešto drugačije od vas trojice?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 18.04.2018. u 15:58.
1v@n je offline   Reply With Quote