Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.04.2018., 15:55   #35764
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
Svejedno AFAIK, ali najgore je onak polako se kretat sa još malo pritisnutom kočnicom, znači ili se kreći ili stani, ono između je najgore za automatik..Again, AFAIK.
apsolutno krivo, to mu je prvenstveno i namjena i prednost nad rucnim, sto ne moras rostiljati po kvacilu stalno, ovdje to mjenjac sam odradi savaki put jednako i sigurno ce ti duze trajati automatski mjenjac naspram rucnog

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
M'je, najbolje da i onda automatikom rucno mijenjas brzine.

Kakav P, eventualno, eventualno, eventualno ako su ti vruće kočnice i ako ćeš dugo čekat, N.

A inače ovisi kakvog imaš. BMW s double clutchom neće creepat dok ne daš gasa, pa ne moraš držat kočnicu. Moderni torque converteri automatski prebace u N iako si u D dok gaziš kočnicu pa se ne pregrijavaju niti se oštećuju.
ja na takav jos nisam naisao, a vozim svasta, i imam najnoviju generaciju 8speed mjenjaca u Atlasu i ne izbaciva u N nikad sam.

Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Noviji automatiki sami drze kocnicu i ne svijetle štop svijetla
Šta vi tu ganjate autoamtike iz ‘91-e?
isti odgovor ko gore, ja to jos nisam vidio na nijednom autu kako novom tako ni starom. Daj konkretan primjer. A zivim u zemlji gdje je na cesti 95% aut. mjenjaca. I na semaforu 99% sviju na semaforu svjetle stop svjetla.
Ja osobno izbacim u N jer mi se ne da drzati kocnicu a i "otspanam" getribu i smanjim pritisak ulja.

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Definitivno jedan od razloga zašto ne bih uzeo automatika ako ne moram. Za gužve, stani-kreni po gradu je muka. Dakako, za otvorenu cestu je kao stvoren.
Makar, mislim da neću imati baš previše izbora, gotovo svi noviji auti iole malo bolji i da imaju konja su automatici, pa će se morati pregristi g....
cek, jesi ti stvaro ovo provalio? Svasta se na ovom forumu moze procitati.

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Mislim da je ipak u većini tih slučajeva u pitanju neznanje, a ne krkanluk.
Jeli P drži normalno i na nizbrdici/uzbrdici? Ima li veze koji je mjenjač?
P nije zamjena za rucnu kocnicu, i nikako nije zdravo za getribu da se P koristi iskljucivo kod parkiranja. Uvijek postoji mogucnost da getriba "iskoci" i auto se odkotrlja. Desilo mi se par puta na razlicitim autima.

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Nope, bar ne 3 godine stari s-tronic
Sve preko 30 sekundi osobno u P, ručni u ler
Položaj P mehanički "blokira" getribu tak da auto neide nikud
odgovor gore.

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
What? Pa veca muka je manualac za guzve i stani-kreni po gradu.
2 opcije: ili frajer gore nikad u zivotu nije vozio automatika u guzvi (ili je vozio jednom na 3 minute) ili trola.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kaaaj? Pa baš je obratno.

Po gradu je imat manualca kompletna muka, a kad se domogneš otvorene ceste onda je il svejedno il želiš sam shiftat.
Možda misliš na stare automatike i drndanje pri niskim brzinama i njihovu neodlučnost.
drito to. Dobar automatik je milina. Jebo rostiljanje po kvacilu stalno, kada imas na volanu shiftere i svaki put kad kliknes auto svaki put jednako lijepo prebaci i spoji brzinu.

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Paaa.. čitaj gore postove. Mislim meni osobno je lakše šaltati kad je stani kreni, a kad ja autocesta fino tempomat i lagano zujanje.
Svakako može biti da je nekome obrnuto, ukusi i to sve.
Vozio sam automatika i nisam fan, više volim mijenjati kad ja mislim da je to dobro a ne da mi auto govori.
nisi ti vozio automatika. ili ga nisi vozio dovoljno da shvatis koliko je to fantsticna stvar. Ili si vozio tipa Vectru iz 93-e sa prepotopnim automatikom.

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Ja sam isto negdje pročitao da je normalno držati u D. Nisam previše proučavao ali sam u glavi P vodio kao "shut down" a N kao "sleep"
Naravno da je normalno drzati u D. Gledaj to ovako kao da stojis na semaforu u brzini sa stisnutim kvacilom. S tim da automatiku to nista ne smeta.
A N ti je ler.
Gabre je offline   Reply With Quote