Citiraj:
Autor hedgehog
Svejedno AFAIK, ali najgore je onak polako se kretat sa još malo pritisnutom kočnicom, znači ili se kreći ili stani, ono između je najgore za automatik..Again, AFAIK. 
|
apsolutno krivo, to mu je prvenstveno i namjena i prednost nad rucnim, sto ne moras rostiljati po kvacilu stalno, ovdje to mjenjac sam odradi savaki put jednako i sigurno ce ti duze trajati automatski mjenjac naspram rucnog
Citiraj:
Autor IcyTexx
M'je, najbolje da i onda automatikom rucno mijenjas brzine.
Kakav P, eventualno, eventualno, eventualno ako su ti vruće kočnice i ako ćeš dugo čekat, N.
A inače ovisi kakvog imaš. BMW s double clutchom neće creepat dok ne daš gasa, pa ne moraš držat kočnicu. Moderni torque converteri automatski prebace u N iako si u D dok gaziš kočnicu pa se ne pregrijavaju niti se oštećuju.
|
ja na takav jos nisam naisao, a vozim svasta, i imam najnoviju generaciju 8speed mjenjaca u Atlasu i ne izbaciva u N nikad sam.
Citiraj:
Autor dadoremix
Noviji automatiki sami drze kocnicu i ne svijetle štop svijetla
Šta vi tu ganjate autoamtike iz ‘91-e? 
|
isti odgovor ko gore, ja to jos nisam vidio na nijednom autu kako novom tako ni starom. Daj konkretan primjer. A zivim u zemlji gdje je na cesti 95% aut. mjenjaca. I na semaforu 99% sviju na semaforu svjetle stop svjetla.
Ja osobno izbacim u N jer mi se ne da drzati kocnicu a i "otspanam" getribu i smanjim pritisak ulja.
Citiraj:
Autor burmuz
Definitivno jedan od razloga zašto ne bih uzeo automatika ako ne moram. Za gužve, stani-kreni po gradu je muka. Dakako, za otvorenu cestu je kao stvoren.
Makar, mislim da neću imati baš previše izbora, gotovo svi noviji auti iole malo bolji i da imaju konja su automatici, pa će se morati pregristi g....
|
cek, jesi ti stvaro ovo provalio? Svasta se na ovom forumu moze procitati.
Citiraj:
Autor murina
Mislim da je ipak u većini tih slučajeva u pitanju neznanje, a ne krkanluk.
Jeli P drži normalno i na nizbrdici/uzbrdici? Ima li veze koji je mjenjač?
|
P nije zamjena za rucnu kocnicu, i nikako nije zdravo za getribu da se P koristi iskljucivo kod parkiranja. Uvijek postoji mogucnost da getriba "iskoci" i auto se odkotrlja. Desilo mi se par puta na razlicitim autima.
Citiraj:
Autor lowrider
Nope, bar ne 3 godine stari s-tronic
Sve preko 30 sekundi osobno u P, ručni u ler
Položaj P mehanički "blokira" getribu tak da auto neide nikud
|
odgovor gore.
Citiraj:
Autor prileee
What? Pa veca muka je manualac za guzve i stani-kreni po gradu.
|
2 opcije: ili frajer gore nikad u zivotu nije vozio automatika u guzvi (ili je vozio jednom na 3 minute) ili trola.
Citiraj:
Autor IcyTexx
Kaaaj? Pa baš je obratno.
Po gradu je imat manualca kompletna muka, a kad se domogneš otvorene ceste onda je il svejedno il želiš sam shiftat.
Možda misliš na stare automatike i drndanje pri niskim brzinama i njihovu neodlučnost.
|
drito to. Dobar automatik je milina. Jebo rostiljanje po kvacilu stalno, kada imas na volanu shiftere i svaki put kad kliknes auto svaki put jednako lijepo prebaci i spoji brzinu.
Citiraj:
Autor burmuz
Paaa.. čitaj gore postove. Mislim meni osobno je lakše šaltati kad je stani kreni, a kad ja autocesta fino tempomat i lagano zujanje.
Svakako može biti da je nekome obrnuto, ukusi i to sve.
Vozio sam automatika i nisam fan, više volim mijenjati kad ja mislim da je to dobro a ne da mi auto govori. 
|
nisi ti vozio automatika. ili ga nisi vozio dovoljno da shvatis koliko je to fantsticna stvar. Ili si vozio tipa Vectru iz 93-e sa prepotopnim automatikom.
Citiraj:
Autor murina
Ja sam isto negdje pročitao da je normalno držati u D. Nisam previše proučavao ali sam u glavi P vodio kao "shut down" a N kao "sleep" 
|

Naravno da je normalno drzati u D. Gledaj to ovako kao da stojis na semaforu u brzini sa stisnutim kvacilom. S tim da automatiku to nista ne smeta.
A N ti je ler.