Citiraj:
Autor trpi
previse kompliciranja i previse ventilatora, prednja dva usis, zadnji arctic 140mm ispuh, cpu ventilator pomakni istocno da puse kroz cooler prema 140mm ispuhu, kod grafe bocni ispuh (ako nemas napravi ga, izbusi rupu pomoci ce vise nego tri usisa/ispuha gore) i to je to, ostale slobodno mozes maknuti procitaj moje dozivljaje http://forum.pcekspert.com/showpost....9&postcount=26 naravno ako si skeptican vrlo lagano napravis test, ukljuci stres test i pali gasi ventilatore
|
I meni se čini što više gledam stroj da je preveć ventilatora unutra

Gornja dva ću svakako maknuti jer mislim da ionako ništa ne postižu osim možda u idle dok su ostali ventilatori ugašeni.
Prebaciti ću CPU vent desno kako si rekao, i još ću jedan prednji 120mm vent zamijeniti sa tim Phanteks 140mm, staviti ga na donju poziciju da puše u grafu.
Za grafu bočno nema nikakav otvor, pleksiglas je sa te strane, ne bih ga baš rezao. Napravit ću ovako uz tvoj prijedlog pa vidjeti, ako temp ne odu gore opet sam nešto postigao, manje ventova i manje prašine. Mislim da ovaj gornji na usisu šta imam jedino prašinu tjera u kučište koja pada po njemu odozgo, niš drugo. Ovi grubi plastični filteri koji dođu obično uz kučišta baš tu i ne pomažu puno kolko vidim, što se tiće one sitne prašine.
Trebam smislit neke spužvaste filtere, od klime ili tako nešto, pa skrojiti i montirati gdje treba. Na napajanju je recimo puno bolji filter, isto je plastičan ali sitniji.
Hvala na savjetu, javim rezultate