Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.06.2017., 07:00   #29420
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Čujem od frenda u Njemačkoj (radi u autoindustriji), tam se već neko vrijeme razglaba o isplativosti dizelaša odn. razmišlja se o napuštanju istih. Jer ovi novi turbobenzinci, pa skyactive i slični napredni benzinski motori troše jako malo, idu odlično a puno manje zagađuju od dizelaša...da ne velim održavanje lakše i jeftinije...dizeli su došli do svog tehnološkog limita a zagađivati manje i ne mogu baš.....
Frend je mozda podlozan novinama trend u cijeloj industriji je da se za Europu i Kinu treba sve elektrificirati. USA ionako ne brine previse, a ostatak svijeta zasada nema novaca za platiti nesto drugo (ostaju na benzin+dizel).

Dizel je dosao na los glas radi svih ovih afera u zadnje tri godine i jer je radi porezne politike taj dizel guran i u male gradske aute, gdje realno nema sto traziti. Ja isto vozim dizel, zasto? Samo jer je jeftinije...

Benzinci ce prezivjeti sigurno duze od dizela, ali cisto radi politike. Novi turbo benzinci sa direktnim ubrizgavanjem takoder imaju problema sa emisijama i mikrocesticama, te zato i imaju partikel filtere... HCCI motori bi mogli tu donijeti neke benefite.

Commercial vehicles ostaju do daljnjega na dizelu sigurno.

Ali da se dizel gasi polako, to je svima postalo jasno...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote