Citiraj:
Autor D/G
Kad ispituješ bilo koju antenu osnovna je stvar da u njenoj blizini nesmije biti metalnih predmeta
( tvoje potkrovlje sa lancima i kablovima koje vise po LPDA) i ljestve kazuju da nemaš ni osnove o tome 
|
Kao prvo
sljep si ocito, oce to sa godinama na koje se pozivas... jer lanac je pola metra od antene a isto tako ni jedan kabl ne dira niti je na anteni.
Zar zbilja ne vidis da je jedan coax pola metra od antene a drugi nesto manje niti su u upotrebi kao ni antena ispod. Stoji tako jos dok je baba mlada bila
Antena stoji
na 2 drvene precke a ljestve velis... smetaju te ljestve ili ne ?
Citiraj:
Autor D/G
????...ali ta štap antenica od TP-Linka mi izgleda da nije za 800MHz već 2,4GHz (wifi) ....zato
vjerovatno imaš dobit 0-1 dBi i VSWR 1:beskonačno...bla, bla, bla,bla..., pa je i ona unutarnja aluminijska bla, bla, bla,bla...bolja od nje...badava i ti reflektori bla, bla, bla,bla...od metalnog profila ljestvi.
|
Sta sad ? Smetaju ljestve ili ne smetaju ? Pa nisu bas te ljestve tu slucajno teoreticaru, jer da si prolistao ovaj topic vec bi vidio
jedan primjer gdje su bas takve ljestve i bas TA TP Link antenica dali najbolji rezultat no glavno da znas seruckati bez prakse ili nekog pokaznog primjera.
Ono sto ti
ne vidis na toj slici
a tu je je:
PVC BURE
E da ne kenjas toliko teoretski nebi ti palo na pamet pa sto router na metalne lotre ? Bio je
prvo na buretu, bio je na krovu te verande, bio je svagdje
gdje mi se sprdilo da ga stavim pa da si i ti tu bio i na glavu bi ti ga stavio ako bi mislio da je to dobra pozicija a sve si nesto mislim da bi bila jer osim
cangrizanja i prosipanja teorije
nisi doprinjeo ama bas nista u ovom topicu osim sto zanovetas.
btw,
koja to aluminijska unutarnja,
moze neka slika da se to vidi kak zgledi ili imas samo teoriju o tome da je unutra neki aluminij ?!?
Citiraj:
Autor buljaka
A da probaš kod mene?
��
Koliko je dugačak kabel od tih tvojih antena?
Znaci ipak je odašiljač na silosu? Kako si saznao? A meni na vip službi za korisnike rekao da je na dvd valpovo ������
|
Ovaj kabl mi je 2,5m i to rg174, imam kablove H155 od 8m i kad sredim konektore moze, nije frka.
Citiraj:
Autor franzD
Pa ima nešto na DVD-u, doduše ja sam bio uvjeren da je Tele2 
|
Citiraj:
Autor c-shadow
Jeste probali zvati vip helpdesk, tražiti tehničku ppdršku i raspitati se o odašiljačima?
|
Ne znaju ni oni sami, kada sam postavio antenu prvi put normalno okrenio prema DVD-u a signal -67.. reko koji qujac koda nisam nista utako,
pocnem rotirati i evo ga na -53/54. Pogledam smjer ono desni cosak silosa. Prebacim na 3G a signal na 58%, rotiram prema DVD i ode 3G na 100%.
Dakle imaju 2 komada tj. Vip LTE na 800MHz ne ide sa DVD-a da ga hebes.
Evo 2 slikice danasnje pozicije. Inace vrlo losa jer sve desno od glavne ceste i prema Karasici nije uopce pokriveno kako spada. I prije sam to znao i
testirao no nije mi vrag dao mira pa reko idem opet probati, recimo nekih 100m jos desno ako se ode od silosa tj. na sami pasnjak sa mobitelom jedva i 10Mbps se uhvati.
Rezultati su mi na laptopu, uglavnom 35/25 bez antene iako je SINR dobrih -67 a sa antenom sam dobio najvise 40/28 uz SINR -56, sutra cu opet tu sa drugom antenom.
U boci je sok od bazge, nije piva

edit:
D/G iliti dege sta god ti to znacilo... vidi...
U tom tavanu, trenutno sada bez ikakvih vanjskih antena na 1,5m od onoga lanca, ima nesto kablova okolo a iza routera na 1m je limeni dimnjak od centralnog.
Sutra ti okinem sliku po danu jer i ovako si sljep pa da vidis gdje se router nalazi. Ja ovo ne radim da reklamiram antene bilo koje, ili Vip ili Teletinu itd...
Niti imam potrebu teoretskog filozofiranja, meni je moja brzina OK a ova brzina je sa jos manjom antenicom za 2,4GHz isto TP Linkova sam manja
Ako nemos doprinjet nekom korisnom informacijom ili pokaznim primjerom ili pokusajem/testom/probom onda ckomi bolje...