Citiraj:
Autor SRV
Da, to sam skuzio za obrtaje. Posto tek odnedavno imam ovo auto prvo sam pomislio da je neki problem. Jer nije samo digao obrtaje nego ih i varirao, skakali su za 100rpm gore-dole. S tim da mi se to samo jednom desilo, poslije je radio regen a nije dizao obrtaje.
To za ulje znam da ide 5W30, no mislim da nije C3. C3 bi trebalo da je low saps, a kod mene ide mid saps. I prijatelj ima 1.6 TDCI pa mu ne ide cak ni mid saps ulje, nego valjda high saps, ako takvo nesto postoji.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
|
Evo danas sam prošao kroz Slavonskoj.
Mjerio sam i pri brzini 70 Km/h @ 1400 rpm u četvrtoj. Kad mrvicu dodam gas @1500rpm i već je 75-77 Km/h
C1 Low SAPS (0.5% pepela) za uštedu goriva
C2 Mid SAPS (0.8% pepela) za uštedu goriva i performanse
C3 Mid SAPS (0.8% pepela)
Cx ulja su lošija. C1 najveće, C2 malo manje a C3 najmanje no i dalje lošije. Sva ta ulja imaju smanjenu količinu aditiva koji sprečavaju suho trenje (fosfor, sumpor, kalij ...) - radi zaštite DPF-a koji ih ne podnosi. U diezela sa DPF-om MORAŠ ljevati to "lošije" od ulja ili ćeš se pozdravit sa DPF-om .... to ti je kao vezana štednja. Ti motori su ojačani da bi podnjeli veće trenje.
Citiraj:
Autor jed2i
|
Kakav je sad Valvoline? Prije je bilo problema oko kvalitete.
Osobno ne bi išao na 0w30. Po zimi OK, ali ljetne temperature ih dosta ispare. No no.
Napravio sam tablicu Long life ulja raspoloživih C3
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Ulje isparava i prije, ni voda ne isparava JEDINO iznad 100°C - tak i ulje. I čim je flash point niži tim možeš očekivat više uljnih para.
Inače čisto informativno, Ultra ECT se hijerarhijski kod Shella nalazi ispod Ultra Pro, dakle sigurno nije riječ o top of the line ulju, pa vjerujem i da je paket aditiva nešto jeftiniji. Čudan mi je flash point ovog LL Castrola ,to će isparavat naveliko i dosad nisam primjetio potrošnju.
Ja bi izabrao Mobil1 ESP.
Ja sam prejako iznenadio na autoputu POŠTENOG ganjanja (ljetna teperatura 38°C) gdje je temperatura vode stalno zakucana na 90°C, preko VAG-com vidim temperaturu ulja 160°C. Blagodarim i marš Castrol van.