Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.12.2016., 22:52   #25653
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Referenca je bila na 1.6 hdi motor koji opcepoznato ima problema. Uljni kanali iirc, turbine krepavaju, pa i kad stavis novu ako ne odradis potrebne modifikacije i tu novu ces brzo mjenjati. A cifra da ga dotjeras u red zaista moze biti cijenom u rangu jednog clia 2.

Ne vidim zasto si butthurt, ja znam za 2.0 hdi s 490k km, i par drugih vozila s vise od 400k km. Redovno odrzavani, ali bome nisu dovoljan uzorak da sudim o icemu osim o tome da svaki odrzavani auto moze to istrpit.

Ali..Ljudi:
- kupuju dizele za stani-kreni po gradu i kratke relacije.
- te iste dizele nikad ne odrzavaju, to jest maksimalno odrzavanja sto vecina auta dobije kod nas jest guglanje kako resetirat servisni interval..a kad auto stane onda sjedi i placi.
- kupuju se izraubani dizeli iz uvoza s upitnom kilometrazom u 80% slucajeva. Tim autima je vrijeme velikog servisa, i to se takoder zanemaruje.
- toci se loz ulje i plavi u te aute sto je zabrinjavajuce.

Igrom slucaja sam nesto poslom prosli tjedan setao izmedu dva autoservisa. Najcesci kvarovi su upravo dizeli - turbine, dpf mozda i najcesci(u dva dana provedena tamo, 4 auta s tim problemom). Cinjenica je da u takvom okruzenju u kojem se kod nas dizeli voze te stvari odlaze, dodaj i cinjenicu da se ne odrzavaju i tu nema cudenja.
Sve se svodi na to radis li dovoljno kilometara godisnje da si opravdas troskove dizela kroz nesto manju potrosnju. Iliti, koristis li ga kako spada ili se vozis do lokalne birtije 2km u jednom smjeru da se pohvalis s 6l prosjeka. Sve mi se cini nekako da prosjecan rvat nekako naginje na ovu drugu opciju..
Nisam butthurt, nemam ništa za ni protiv dizela. U potpunosti se slažem s tobom, na to sam i mislio.

Samo konstantno čitam kako diesel ima problema ovakvih i onakvih, a generalno je problem u tome što ljudi ne shvaćaju ili ne žele prihvatiti da je auto ogroman gubitak novaca kako god okreneš te da moraš biti spreman na kvalitetno održavanje, a ne zanemarivanje pa kukanje kako je nešto skupo krepnulo. Prvo je auto gubitak novaca dok ga otplaćuješ x ili xx godina, a kasnije imaš gubitak od zamjene dotrajalih potrošnih dijelova.

Najbolje mi je kad se ljudi čude što im je ovjes razmrdan nakon 200+k km naših cesta. I onda se još više čude kad moraju mijenjati apsolutno sve. Kao kad se recimo na Renaultu čude da moraju mijenjat sva tri nosača motora i onda se žale da je to "programirano" da se pokvari, a ne kuže da im već xx kilometara trese mjenjač jer im ne valja donji nosač i da jedan potrgan nosač s vremenom ubije i ostale.
IcyTexx je offline   Reply With Quote