Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.09.2016., 17:36   #23887
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Focus i Vitara nisu ista klasa auta... no ako je mjerilo kvalitete mekša plastika u unutrašnjosti, onda je bolji ... šalim se, Focus je tiši i je upravljiviji i po tome je kvalitetniji... ok, i startniji je...

Za zadnju generaciju ne znam, ali za prethodnu znam da je redovni godišnji servis za 1.0 GTDI je oko 1,600 kn i troši kad 7-9 litara gradske vožnje osim ako ga ne voziš kao po jajcima, a ako ga voziš po jajcima onda kontekst startnosti mora biti isključen iz računice. Frend koji ga ima još nije imao mehaničkih kvarova, ali je imao problema s radiom... kako će biti u budućnosti vrijeme će pokazati.

S druge strane Vitara ima stari i provjereni atmosferski motor s lancem u glavi za razvod ventila i općenito manje dijelova koji se mogu pokvariti... i servis je prema iskazima vlasnika oko 750 kuna pa izračunaj sam razliku na cca 10 godina samo na servisima.

Da se razumijemo, Focus mi je najdraži auto kompaktne klase za voziti što se tiče ovjesa i upravljivosti, ali ga nikad ne bi kupio jer mi je očajno ružan, izvana još hajde no iznutra je kao da je ispao iz anime crtića

Poprilicno je Suzuki dignul kvalitetu, ovu dodirnu, plastike u novom Scrossu i Balenu. Sad je fino mekana na dodir i ima dobru boju, mat crno ugl. puno bolje nego prije..

Baleno je dobar autic za 90 tisuca kn. To treba pogledat. Iznenadio sam se kak je dobar u nutra..
MAGARAC je offline   Reply With Quote