Citiraj:
Autor tiki66
Pasta ne provodi struju, odnosno ne bi smjela, tako da se ne moraš brinuti oko toga.
Umjesto diska, nabavi si SSD, ta starija konfiguracija će prodisati i sve će ti puno bolje raditi.
Vidim da imaš i starije šrot napajanje - Codegen. Imao sam par iskustava gdje se u starijim napajanjima napuhnu kondenzatori, naponi počnu divljati pa cijeli PC radi nestabilno. Otvori ga i barem vizualno provjeri kondenzatore
|
Napajanje je neko novo, noname, promijenio sam ga jer se komp gasio u random trenucima... A SSD nebudem zasad stavio, konfa se malo koristi pa mi se ne ulaže 500kn u SSD. Dok budem više koristio ide komplet novo proc,ploča,RAM,grafa i SSD... Sad ga palim samo dok nekaj duže radim, bolji je osjećaj nego na laptopu.
Imam sad laptop, uglavnom sam na njemu pa sam u njega stavio SSD. Jedino mi je tu grafika slabija, točno se vidi razlika dok učitam nekoliko stranica kolko je grafička lošija na laptopu. Još dok spojim 22" monitor gore, vuče se ko da je na samrti
edit:
instalirao sam na neki prastari HDD win 7 i zasad komp radi,ne gasi se prilikom surfanja, ali....
Testirao sam s OCCT, mislim da mi nije pasta dobra (ili dobro namazana) ili je proc spigan kaj mi je vjerojatnije

Nakon 3 min opterećenja imao sam temperaturu preko 80 stupnjeva na jezgri. Ali temp je u 2 sekunde (podjela je 5s) pala na 60 stupnjeva, vidljivo na grafu što bi moglo značiti da je loš hladnjak??
Još me muči jedan napon, nisam sad siguran dal je krivo očitanje ili je napon prenizak.
Naime kod +12V mi prikazuje 8,98 i nimalo se ne mijenja. Jel bi komp uopće radio da imam umjesto 12v 9V?
Inače naponi su skroz stabilni
Evo screenshota: