Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.05.2016., 11:12   #21779
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Frendici se odlijepilo staklo na vanjskom retrovizoru. S kojim ljepilom to najbolje zalijepiti? Pretpostavljam da bi na to trebalo pripaziti da ne ljepilo ne nagrize onaj reflektivni sloj.
Ima loctite baš ljepilo za retrovizore, stakla i slično. Košta oko 50kn, guglaj loctite za stakla/retrovizore pa ćeš nać točno koji je.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
naglasno razmišljanje:

obavljam u petak tehnički i gledam malo taj papir sa eko testa i gore piše u zaglavlju bla bla bla po standardu 2009. bla bla

pa dobro da nije prošlo 7 godina od te revizije, ali dobro ništa me više ne čudi kod nas.

međutim ono što me čudi (zapravo ne, ali dobro) je da od 3 stavke koje utječu na prolaznost eko testa, kako piše na papiru, već prva (CO brijem ili tak neki drek... nebitno) max dozvoljena vrijednost je 0.500 junita, a ja imao 0.015 sa fakin nezagrijanim i kratko-relacijsko-ubijenim euro 4 motorom, naravno taj joke od testa svi plaćamo.

bitno da je stavka "loše" kod ler okretaja (max 700, ja 800)... pa naravno da je 800 kad sam prije 2 minute upalio maltene hladan auto i još je pod čokom + napomena tamo nekog brđana da mi ne rade podizači prednjih stakala te da "auto mora biti tehnički ispravan do zadnjeg šarafa"... tako da budite sigurni kada idući put vidite duju, citroen ax te ford model t na našim cestama kako su ispravni do zadnjeg šarafa

/rant
A i ti se žališ na svašta.
Po "pravilniku" CVH od prošle ili predprošle godine meni na tehničkom ne žele priznat EURO normu nego me guraju u istu kategoriju s ladom nivom jer imam LPG ugrađen. Čak i plaćam nešto sitno više tu cestarinu/ekologiju jer mi ne priznaju koeficijent za EURO normu nego računaju najviši mogući.

Znači, da razbistrim taj apsurd. CVH koji je ovlastio instalatera za plin, atestirao tu istu instalaciju sad ne priznaje to ništa jer, i citiram čovjeka iz te ustanove - "tko zna što izlazi iz motora na plinu, nije to više isto". Kroejša.
tech je offline   Reply With Quote