Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.04.2016., 02:13   #20903
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa pitanje i je, da li ćeš krenuti za njim na opisani način ili ne?
Obijesna vožnja nije u ZSPC-u nego u KZ-u jer je kazneno djelo, ne prekršaj.
Pričao sam općenito, ne za Vž.
Naravno da ne. Onaj ko krene i vozi se jednako ili brže od takvog kretena, je samo veći kreten, bez obzira na značku ili uniformu. Upravo zbog toga što je minimalno 50% vozača presretača takvih da jedva dočekaju 'malo' jurnjave, ti isti presretači završe kao totalizirani u starom željezu, ili kao ovdje kod mene poznanik kad je pretprošle godine zgazio čovjeka divljajući kroz naselje sa presretačem.

Evo ti primjer iz prakse, iz davnih dana. Akteri su nebitni (nisam ja). Suzuki gsxr1100, 02 ujutro, ulica od nekoliko km ravnog dijela, široka ko autoput, mladac na motoru isprobava kako i koliko ide kroz tu ulicu, no pred kraj ulice je gospodin u plavom iza drveta i čeka s radarom. Kad čovjeka nije infarkt strefio, 220kmh, ograničenje 50. Maše 'lizalom', motor potrubi i gas dalje.
Naravno da se nije plavac zaletio za motorom pa ga ganjao, nego kulturno otišao kući odmah ujutro bajkeru i napisao sve moguće kazne, za brzinu, za bježanje, za nezaustavljanje i što je već mogao u to doba (prije više od 10g). Sve se to može uvijek riješiti na način da se dodatno ne ugrožava sigurnost prometa. Iskreno, kod nas su najveći problem pravosudni organi i gledanje kroz prste podobnima i moćnima, a ne sustav nadzora i kažnjavanja.