Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.04.2016., 15:14   #20893
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Naravno.
AL ne treba zaboraviti da za razliku od "običnih" vozača, policajac za učinjeno odgovara i redovno prekršajno i disciplinski, što je još gore i nedajbože otkazom-gdje će se zaposliti nakon što je dobio otkaz iz državne službe.

S druge strane, naki mali prekršaji su minorizirani i ljudi se čude da se za to nekgo kazni, žmigavac je to odavno, polako je već i mobitel i pojas isto.

Opet, nemaju svi auti kamere da bi se nešto dokumentiralo, neposredno uočavanje isto spada u načine utvrđivanja prekršaja.

Zamisli jedan primjer.
Voziš ofarbani policijski auto po ograničenju,nemaš kameru, kraj tebe projuri i pretekne te auto koji se kreće 3 puta brže od tebe. Taj brzi te je prešao preko isprekidane, vozi se sredinom trake, uglavnom tijekom vožnje ne napravi niti jedan prekšaj, čak da i žmigavac, osim brzine.
Kraj škole u koje ide recimo tvoje dijete, gdje je ograničenje 40km/h prođe 150km/h.
Ti se voziš za njim 170 kroz naselje s rotirkama, dostigneš ga, on te vidi i stane, iako ga nisi niti krenuo zaustavljati. Čovjek vezan, trijezan, nema droge.
Koju kaznu i koji prekršaj ćeš mu napisati?
Da li ćeš krenuti uopće za njim?
Nema niti jedne patrole u njegovom smjeru kretanja da bi javi da ga sačekaju, niti presretača koji bi ga sustigao jer je na drugom kraju županije.
Obijesna vožnja neće proći samo prema tvojoj izjavi
Da je i bila patrola u njegovom smjeru kretanja, koja zaustavlja kraj ceste, nema lasera ili drugog mjerača brzine, da ga oni zaustave, što će mu pisati?
Kad ga zaustaviš, okolni ljudi vele, je znamo ga mi, svaki dan se tako vozi.
Stvarno želiš da ti odgovorim na ovo boldano? Bolje ne jer ću popušit ban ak napišem iskreno šta mislim o tome da se umjesto jednog auta, DVA natjeravaju 170 kroz naselje....

Gle, kazna za obijesnu vožnju i slične peezdarije dodane u zspc, se lako piše i još lakše naplati, ja ne znam kakvog vi suca imate, ali kod nas u gradu em su patrole opake i ima ih fest po cesti, em se pišu kazne za npr namjerno proklizavanje pogonskih kotača, a kamoli za obijesnu vožnju...
Ako vi tu ne znate stat na kraj lokalnom 'riceru' (namjerno tako pišem), onda u k krasni, pogotovo ako je tako kako si napisao da ekipa kaže da se stalno tako vozi... Bar takav mora naletit na radar ili presretalca... Pa nije Korade junior valjda pa da mu ni Bog dragi ne može ništ -.- (dok ga ne stigne ruka pravde jednog dana, al prave seljačke pravde).