Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.12.2015., 18:53   #18698
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
[B]Na cesti s kružnim tokom prometa važe ista pravila kao i na svim ostalim cestama. Kružni tok, prema Zakonu, nije nikakav izuzetak!
Točno tako. I stoga imaš tri trake na ulasku i izlasku (kad govorimo o Remetincu), nemaš posebno odvojenu traku kao kod onih koji su građeni tako.

Citiraj:
Autor esc Pregled postova
ali skoro sve kružne tokove šta ja znam su uređeni prometnim znakovima tako da ovi u kružnom toku imaju prednosti
Kao što je i većina raskrižja definirana znakovima. Kružni tok je najobičnija skupina raskrižja, sve što znaš o raskrižjima primijeni i na njih.

Kao što imaš kružne tokove koji imaju definiranu prednost onih koji ulaze, onih koji su unutra, miješanih...

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Hjoj rotori opet.
Uvijek.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Samo cu jedno rec. Nije mi jasno kako nikad ljudi u rotoru ne poberu one koji koriste The Force za ulazak. Sa 50km/h ulete iz skroz lijeve trake ko kamikaze sa blindfoldanim ocima valjda. Nema teorije da on pri toj brzini odozdola moze vidit ko mu dolazi s lijeve od ograde...
Vidi se bez problema, samo treba malo prakse. Ja uredno idem skroz u lijevu ako idem na drugi ili treći izlaz van. Pretekneš sve u srednjoj, promijeniš trake i vani si. A kako su u pravilu ovi koji kreću iz srednje spori, nikakav problem. Ako je traka prazna, ući s 50 nije nikakav kunst.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Beš mi sve, ja ću počet gazit bicikliste. Što ne zahladi da se gamad makne s ceste ak se ne zna vozit po propisu...
Ja im uredno trubim.