Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.09.2015., 15:55   #16769
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Definicija normalnog vozača je vrlo relativan pojam, jer uključuje da auto koji vozi je tehnički potpuno ispravan, da je koncentriran na vožnju a ne na mobu, da prati promet... E sad kako je u praksi?
A gle, ja spadam u te što si naveo. Na telefon ne pričam, auto mora biti ispravan (ne samo "tehnički" da bi prošao tuđe testove, nego da je pouzdan) i kad vozim tu mi je potpuna koncentracija.
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Kako god. Kad krenu priče tipa "skupe gume kupuju oni koji gaze ljude" ja volim samo slegnuti ramenima i potvrdno kimati glavom.
Ne govorimo o cijeni direktno. Calypso je pokušao objasniti malo, no slažem se da je 2% razlika kod kočenja od ~40m - > ~80cm. A to je razlika između nekog preplašenog i nekoga na haubi. No taj put kočenja već znači da nisi prilagodio vožnju situaciji ili predvidio što bi moglo biti u prometu.
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Haha ovo tvoje mi je promaklo
Moj auto ima Dunlop Bluresponse za ljetne i Nokian D3 za zimske DOTXX14 (mini lopata, lanci i još neke sitnice su u autu čim padne snijeg), jedne i druge su u samom vrhu po testovima a cijenom jako prihvatljive, s tim da sam i dalje stava kao i prije, pogotovo kad novoopečeni vozač kaže da se ne može sa ljetnima vozit po zimi po zgu (a ne govorimo o snijegu)
Više sam vukao na šalu, ljudi su jako ozbiljni i uvredljivi kada se govori o nečijem skillu u autu, jer tko na ovom forumu nije Schumaher

Ja vozim Michelin Energy Saver (čak nisam ziher jesu li plus) i Firestone WinterHawk 3 te nisam tolko "krut" oko vremena postavljanja no po zimi vozim zimske. Što zbog nižih temperatura i uvjeta na cesti, odlaska u druge zemlje i slično. Da idem van ZG-a također ne bih nimalo razmišljao. Gledajući gume, obje su tu negdje, prosjek do iznad prosjeka ovisno o testu, a meni osobno su dovoljne za malo bržu vožnju od prosjeka/ograničenja.
Da mislim da je Sava Eskimo 3+ na Škodici bila bolja po snijegu od WinterHawka - je. No to je totalno drugačija dimenzija i uža guma. Uostalom, Škodu sam vozio godinama jednakim načinom pa je i ona bila dobra sa slabijim gumama nešto što sad imam.